Beograd na vodi privlači i nove investitore Tanjug

Objavljeno: 25.10.2016. 16:27 Izmenjeno: 25.10.2016. 16:27

Projetki poput Beorgada na vodi doprinose jačanju poverenja investitora, izjavio je danas direktor Beograda na vodi Nikola Nedeljković i dodao da su u tom preduzeću zadovoljni prodajom stanova u prvoj kuli.

 

“Svakom gradu treba jedan ovakav projekat, da bude katalizator koji će privlačiti investicije, podsticati turizam i osnažiti rast ekonomije, a Beograd na vodi je upravo to za Srbiju”, rekao je Nedeljković predstavljajući projekat na panelu u okviru “Beogradskih investicionih dana”.

Kako kaže, potencijalni investitori se često interesuju za to kako gradnja Beograda na vodi napreduje.

Nedeljković je rekao da se realizacijom tog projekta ostvaruje višedecenijska vizija da se Beograd spusti na desnu obalu save.

On je naveo da će biti izgrađeno više od 6.000 stanova i preko 120.000 kancelarijskog prostora, što je važno jer, kako kaže, Beograd ima nedostatak kancelarisjkog prostora i da je više od 94 odsto tog prostora “A” klase popunjeno.

Nedeljković je podsetio da će u okviru projekta biti izgrađen najveći regionalni tržni centar, stambene kule, hoteli, apartmani.

“Šoping centar je važan, jer je u Beogradu ukupna kvadratura maloprodajnog prostora po broju stanovnika jedna od najmanja u Evropi, nedostaju maloprodajni prostori”, rekao je Nedeljković.

Podsetio je i da se projekat gradi u četiri faze, te da je u toku prva od njih, u okviru koje se gradi i prva stambena kula.

U izgradnji se, kako kaže, stiglo do sedmog sprata kule A, odnosno do petog sprata kule B.

“Prvi stambeni objekat imaće 296 stanova. Prodaja stanova u prvom krilu je počela u oktobru prošle godine, krajem ferbuara 2016. i stanova u drugom krilu. Vrlo smo zadovoljni kako ide prodaja i uskoro se spremamo za još jedan stambeni objekat”, rekao je Nedeljković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana