Beograd domaćin Međunarodnih sportskih igara osoba sa invaliditetom

Objavljeno: 21.09.2019. 17:30 Izmenjeno: 21.09.2019. 13:37

Ovog vikenda Beograd je domaćin Međunardonih sportskih igara osoba sa invaliditetom „Beograd Open 2019”, koji koji okuplja više od 700 ljudi iz oko 20 zemalja, a koji će se takmičiti u 12 disciplina.

Član Gradskog veća Zoran Adamović  poželeo dobrodošlicu sportistima iz drugih zemalja i zahvalio Vladi Srbije i Sekretarijatu za sport i omladinu na podršci u organizaciji ove manifestacije.

– Reč je o manifestaciji koja postaje tradicionalna, sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu – istakao je Adamović.

On je poručio da smo svi jednaki, inkluzija, saosećanje i briga o drugima trebalo bi da bude na prvom mestu svakome od nas.

Predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Velimir Knežević je rekao da je u pitanju šesta po redu manifestacija, čiji je cilj promocija i afirmacija uslova i mogućnosti koje naš grad pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu.

Organizator manifestacije „Beograd open“ je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd, a njeno održavanje omogućeno je podrškom Grada Beograda i drugih partnera, naveo je Knežević.

Sportisti će se takmičiti u fudbalu, sedećoj odbojci, golbolu, šahu, košarci u kolicima, stonom tenisu, karateu, jahanju,  atletici. Takmičenja će se održavati u balonu za fudbal SC „Olimp”, Atletskoj dvorani, Sportskom centru „Master”, Republičkom zavodu za sport, Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović” i na Hipodromu, gde će se odvijati takmičenje u jahanju.

Ulaz na sve lokacije je besplatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Subota
Pretežno sunčano

Max: 13°C
Min: 0°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana