Beograd dobija više od 100 komunalnih milicionera Tanjug

Objavljeno: 31.01.2022. 14:36 Izmenjeno: 31.01.2022. 14:38

Odbornici su  usvojili odluku kojom se reguliše način korišćenja aparata za merenje buke koji su već nabavljeni i koje će komunalni milicioneri koristiti tokom kontrole buke.

foto Tanjug

 

U Beogradu je 2018. godine bilo 270 komunalnih milicionera, a sada ih ima 392, izjavio je danas načelnik Komunalne milicije Beograda Ivan Divac najavljujući da će u narednih šest meseci biti primljeno više od 100 komunalnih milicionera.

“Spremno dočekujemo izazove koji su pred nama”, rekao je Divac na sednici Skupštine grada Beograda.

“Nove uređaje za merenje buke smo nabavili, komunalni milicioneri koji će se baviti merenjem buke prošli su obuku i spremni čekamo stupanje na snagu ove odluke”, rekao je Divac.

Gradski odbornici su usvojili i Predlog zaključka o davanju saglasnosti na Plan rada Sekretarijata za poslove komunalne milicije za 2022. godinu, kao i Predlog zaključka o davanju saglasnosti na Strateški plan Sekretarijata za poslove komunalne milicije za period od 2022. do 2025. godine.

S tim u vezi, Divac je rekao da Komunalna milicija stavlja akcenat na otvaranje novih ispostava i da su otvorene ispostave u Obrenovcu i Mladenovcu, kao i da su primljeni novi komunalni milicioneri.

Između ostalog, najavio je da će u martu stići čamac, kao deo razvoja Komunalne milicije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana