Beograd dobija 10 novih solo autobusa Beoinfo

Objavljeno: 18.07.2016. 15:33 Izmenjeno: 19.07.2016. 10:45

Potpisan je ugovor između JKP GSP „Beograd” i „Ikarbusa”, koji će gradskom prevozniku doneti 10 novih solo autobusa.

Ugovor su potpisali direktor JKP GSP „Beograd” Željko Milković, generalni direktor A D „Ikarbus” Aleksandar Vićentić, kao i Emilijano Štajnfl, predsednik Izvršnog odbora lizing kuće „Unikredit leasing Srbija”, a potpisivanju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

– Danas smo prisustvovali potpisivanju još jednog jako bitnog ugovora za našeg gradskog prevoznika. Vrednost ovog ugovora je 1,9 miliona evra i ovim se nastavlja kontinuitet započetog procesa obnove voznog parka GSP-a – istakao je Milosavljević.

On je naglasio da je u prethodnom periodu pokrenuta obnova voznog parka, da je tokom prošle godine nabavljeno 30 solo autobusa, kao i da je u martu potpisan ugovor za još 20.

– Dinamika isporuke će biti sukcesivna, što znači da će 10 autobusa biti isporučeno u septembru, a 10 u novembru. Ovo je korak dalje kojim se obnova voznog parka nastavlja. Narednih dana će u funkciju biti pušteno i pet električnih autobusa, čime će Beograd stati rame uz rame sa najvećim evropskim gradovima.

Milosavljević je naglasio da je osnovni postavljeni kriterijum da kvalitet usluge u javnom prevozu bude dominantna vodilja u funkcionisanju GSP-a.

– Tu se nećemo zaustaviti, jer će tokom ove godine biti pokrenuta još jedna nabavka. U pitanju je nabavka 30 novih zglobnih autobusa, ali i 10 niskopodnih solo autobusa, čime ćemo kompletirati celokupni planirani proces nabavke i obnove voznog parka za ovu godinu. Podsetiću da se u reformi JKP GSP „Beograd” otišlo i korak dalje, u smislu promene tarifnog sistema, kao i da je cenovna politika vođena u susret sugrađanima. Cena karte za prigradske opštine snižena je za skoro 40 procenata i sve su to elementi kojima se ide ka potpunom unapređenju javnog prevoza, koji nije bio na zavidnom nivou kada smo nasledili ovaj sistem – zaključio je pomoćnik gradonačelnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana