Beograd centar svih dešavanja u jugoistočnoj Evropi za Novu godinu Tanjug

Objavljeno: 30.10.2016. 12:04 Izmenjeno: 31.10.2016. 11:43

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je gostujući na televiziji Pink da će Beograd na ispraćaju 2016. godine biti najosvetljeniji grad u ovom delu Evrope, dok će za doček Nove godine biti centar svih dešavanja i zabave u jugoistočnoj Evropi.

– Nikada do sada se nije desilo da Beograd ima toliko događaja i toliko izvođača, koliko smo spremili za doček 2018. Godine. Sve regionalne zvezde će biti u Beogradu, poput Bajage i instruktora, Ace Lukasa, Plavog orkestra, Tropiko benda, Saše Kovačevića, ali i još nekoliko zvezda koje za sada nećemo otkriti – rekao je Mali.

On je naglasio da novogodišnje osvetljenje u trajanju od 90 dana Grad košta oko dva miliona dinara.

– Potrudili smo se da Beograd zablista kao nikada do sada. Pre nekoliko godina, kada smo preuzeli upravljanje gradom, novogodišnje osvetljenje je bilo postavljeno na 24 lokacije, a sada će biti na 50. Do 10. novembra će biti završeno postavljanje novogodišnje rasvete po čitavom gradu. Primera radi, kupljeno je novih 26 kilometara lančanica, odnosno svetiljki koje se postavljaju na drveće. Za Novu Godinu nas očekuje vatromet kakav niko nije do sada video u Beogradu. Prošle godine je trajao oko sedam minuta, a ove će biti sigurno pet ili šest puta intenzivniji – otkriva gradonačelnik.

On je iskoristio priliku da pozove građane Beograda, Srbije, ali i čitavog regiona, od Temišvara, Banjaluke, Bijeljine, Zagreba, Tirane ili Skoplja, da dođu u prestonicu Srbije i sjajno se provedu.

– Napravićemo sjajnu atmosferu i provod uz mnoštvo događaja na kojima će svako moći da pronađe odgovarajući sadržaj. Sve to radimo zajedno sa Vladom Republike Srbije, jer nam je zajednički cilj da što veći broj turista dođe u Srbiju. Želimo da popunimo kapacitete naših hotela i restorana  i tako zaradimo novac. Sve to se odnosi na 29, 30. i 31. decembar, a mi već od 1. decembra  krećemo sa najintenzivnijim mogućim programom za poslednji mesec u godini – rekao je prvi čovek Beograda.

On je dodao da se uveliko radi na sređivanju fasada, koje će ubuduće morati da budu dekorativno osvetljene.

– Već sada imamo skele na prvih devet zgrada u Karađorđevoj ulici, sledi još devet za desetak dana. Usvojili smo odluku na Skupštini grada prema kojoj svaka nova fasada mora da ima dekorativno osvetljenje. Želimo da naš grad ne bude mračan, već da bude osvetljen i da bljesne novim sjajem. Sve nove fasade će biti bele ili bež boje, jer želimo da zadržimo taj istorijski aspekt. Grad je čistiji nego ikada, a „Gradsko stambeno“ je dobilo zadatak da uradi projekat za obnovu  najmanje 100 fasada naredne godine – naglasio je Mali.

Kada je zdravstvo u pitanju, Mali ističe da sve promene na tom polju Grad Beograd radi zajedno sa Ministarstvom zdravlja i Vladom Republike Srbije.

– To je jedan od prioriteta koje sam sebi postavio kao gradonačelniku. Gradimo nove ambulante po čitavom gradu, ne želimo da ljudi moraju da putuju kilometrima daleko kada bi trebalo da posete lekara. Sledeće godine ćemo graditi Dom zdravlja u Borči, novu ambulantu u Ugrinovcima, još jedno krilo u Obrenovcu, a pre 10-ak dana smo uručili 12 novih automobila za domove zdravlja, kao i sedam sanitetskihvozila za Hitnu pomoć, što je najveća kupovina Grada Beograda od 2005. ili 2006. godine za medicinske hitne službe – podsetio je Mali.

Gradonačelnik je naglasio da Grad Beograd ne finansira ovakve kupovine iz kredita, kao što je radila prethodna vlast, već troši ono što je uštedeđeno na drugim mestima. Kupuje se samo ono što je najpotrebnije, a potrebe zdravstva to svakako jesu. Prema njegovim rečima, novca uvek ima ako se prioriteti pravilno definišu.

Tokom gostovanja na TV Pink, Mali je otkrio i da će do početka finalnog turnira košarkaške Evrolige 2018. Godine, čiji će naš grad biti domaćin, „Kombank arena“ dobiti novi „viseći” semafor.

One Response to “Beograd centar svih dešavanja u jugoistočnoj Evropi za Novu godinu”

  1. XenonLight каже:

    Ne samo u jugoistocnoj Evropi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana