Beograd će graditi još vrtića Studio B

Objavljeno: 27.04.2017. 12:37 Izmenjeno: 27.04.2017. 12:37

Upis dece u vrtiće trajaće od 8. do 19. maja, a preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna. Naš najveći problem jeste nedovoljno mesta u vrtićima. Konačan broj slobodnih mesta u vrtićima Sekretarijat će saopštiti u petak, 28.aprila rekao je gostujući u našem Jutarnjem programu sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Činjenica je da nemamo dovoljno mesta u vrtićima, ali ćemo izgradnjom novih vrtića, proširivanjem postojećih tamo gde je moguće, adaptacijom škola i većom saradnjom sa privatnim vrtićima nastojati da ovogodišnju listu čekanja smanjimo što je više moguće, izjavio je danas v.d. sekretara Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Nasledili smo skupe projekte koji su sada završeni, grad je stabilan finansijski i može da planira nove vrtiće – poručio je Gak, gostujući na Studiju B.

On je rekao da je od direktora svih predškolskih ustanova u Beogradu sa kojima se sastao u utorak zatražio da naprave lične karte svojih ustanova, kako bi se utvrdilo koje vrtiće je moguće proširiti, čime bi se povećao njihov kapacitet.

Gak je istakao i da će sutra biti poznat tačan broj slobodnih mesta u predškolskim ustanovama, ali da se očekuje da će ove godine državne predškolske ustanove raspolagati sa oko 7.000 mesta, od čega 5.000 u jaslicama i 2.000 mesta u vrtićima.

On je pozvao direktore predškolskih ustanova na odgovornost u radu kako bi upis dece u vrtiće prestao da bude traumatičan proces za roditelje.

Upis dece za mesta u predškolskim ustanovama ove godine trajaće od 8. do 19. maja. Zahtevi mogu da se podnesu elektronskim putem i neposredno u ustanovama. Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna, dok će upisne komisije razmatrati žalbe roditelja do kraja tog meseca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 32°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana