Bendžamin Rič: Živela Srbija! Studio B

Objavljeno: 18.02.2021. 18:38 Izmenjeno: 18.02.2021. 18:38

Popularni britanski Jutjuber Bendžamin Rič, koji ima više od tri miliona pratilaca, prošle godine se u Srbiji zarazio korona virusom. On se oglasio pričom kako se lečio u kovid bolnici u našoj zemlji i kako su mu srpski lekari spasli život

Dosao sam u Srbiju jer nisu bili u blokadi I mislio sam da je super da budem ovde. Onda sam se zarazio, da budem iskren, mojom krivicom, jer nisam dovoljno pazio, rekao je Bendžamin u video-snimku. On je naveo da je potom uradio najveću glupost, a to je da je odlučio da ne ode kod lekara. Danima je, kaze, sedeo u svom apartmanu, očekujući da će mu biti bolje, ali je njegovo stanje iz dana u dan bivalo sve lošije. Tada su ga prijatelji nagovorili da ode kod lekara. Prvo je otišao na jednu privatnu kliniku, odakle je prebacen u jednu od beogradskih kovid-bolnica, gde je ubrzo završio na intenzivnoj nezi. Sećam se da sam se jednog jutra probudio oko 5 sati i čovek koji je ležao pored mene, stariji, ali ne toliko star, je umirao. Oko njega su bili lekari i sestre, oživljavali su ga, dugo su se borili za njega, ali nažalost nije mu bilo spasa. Tada sam shvatio da to i meni može da se dogodi – ispričao je Britanac.

Srpski lekari i sestre su savrseni, sve vreme su brinuli o meni . Moram da kažem da je osoblje Odeljenja intenzivne nege neverovatno. Tu je uvek bila sestra koja me je proveravala, davala mi lekove, antibiotike, neverovatni su . U jednom trenutku moj život bio je na klackalici, ali su lekovi poceli da deluju i posle nekoliko dana sam sa intenzivne nege ponovo prebacen na odeljenje. Bio sam slomljen, video sam najgroznije stvari. Ljude koji nisu imali šanse da se izvuku, a bilo je i mlađih od mene… Kažu da su male šanse da neko mlad umre… Ali bilo ih je… Ne znam istoriju njihove bolesti, ali bili su u strašnom stanju. Gledao sam lekare kako im izbacuju hitno vodu iz pluća da bi im spasli živote, punkcija, bilo je kao horor film -kaže Britanac.

Osim srpskih lekara, Bendžamin je prenoseci svoje iskustvo iz kovid bolnice, pohvalio i Srbiju i rekao da mora da kaže jednu veliku stvar o nama i našem narodu.“ Dali su mi krevet u kojem je mogao da leži neki Srbin, smestili su me na odeljenje intenzivne nege, brinuli su o meni. Lekari i sestre su bili savršeni. Bilo je trenutaka kada sam strahovao da sam gotov, ali oni su me smirivali. Objašnjavali mi koje mi lekove daju i zašto, vodili me na snimanja, sve vreme su brinuli o meni. Sestre su stalno bile tu i bodrile me. Srbi su neverovatni, oduvek sam ih voleo, a tek sada“…

Koliki je utisak na Bendžamina ostavila nega u srpskoj kovid bolnici možda najbolje govori i to što i dan-danas priča o svojim pozitivnim iskustvima i o tome kako su mu srpski lekari spasli život. ,,Kada ste u bolnici i borite se za život, na kiseoniku, dok su u vas zabodene igle, nema baš mnogo razloga za radovanje. Ipak, ja sam se radovao svakog jutra jer su mi u vizitu dolazile lepa doktorka i njene sestre. S obzirom na to da sam ležao u bolnici u Srbiji, normalno je da su bile prelepe. One bi gledale moju bolničku listu, a ja bih se trudio da ih nasmejem, i uspevao sam. Bile su veoma druželjubive – priča Bendžamin i završava pricu ovom porukom.

“ U redu ljudi, za kraj, – živela Srbija…

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 19°C
Min: 4°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana