Beč najbolji za život, Beograd u „zlatnoj sredini“

Objavljeno: 23.02.2016. 11:15 Izmenjeno: 23.02.2016. 11:15

Glavni grad Austrije, Beč, nudi najbolji kvalitet života od 230 svetskih metropola obuhvaćenih istraživanjem američke konsultantske kompanije Merser (Mercer), dok se Beograd na toj listi nalazi u „zlatnoj sredini“.

Posle Beča, najbolji gradovi za život su, prema rezultatima istraživanja, Cirih, Okland, Minhen i Vankuver, a srpska prestonica je na 141. mestu, prenosi britanska agencija Rojters.

Od gradova u regionu, najbolje je kotirana LJubljana, koja je zauzela 76. mesto, a sledi Zagreb na 98. poziciji, dok je Sarajevo na 158. a Skoplje na 159. mestu.

Iračka prestonica, Bagdad, ponovo se našla na samom dnu liste, koja, kako navodi Rojters, pomaže kompanijama i organizacijama da izračunaju naknadu za osoblje na međunarodnim zadacima.

U istraživanju se koristi na desetine faktora, kao što su politička stabilnost, zdravstvo, obrazovanje, kriminal, rekreacija, transport…

Grad Beč, sa populacijom od 1,7 miliona stanovnika, ostvaruje benefite od žive kulturne scene, muzeja, pozorišta i opere, dok su troškovi iznajmljivanja stanova i javnog saobraćaja niži u odnosu na druge zapadne prestonice, navodi se u istraživanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana