Bazar za pomoć Luki Studio B

BeogradBeograd Pocetna 08. 11. 2019. 14:07:11

Na učenike Osnovne škole Drinka Pavlović trebalo bi da se ugledaju mnogi. Oni su u holu škole napravili prodajni bazar kako bi sakupili novac i pomogli svom drugaru, učeniku četvrtog razreda Luki Nikoliću.

Učenici od prvog do petog razreda Osnovne škole Drinka Pavlović pokazali su jednu od najvažnijih životnih vrednosti – humanost i tako dali primer svojim vršnjacima.  Najrazličitije kreacije, crteži, figure u koje su mališani uložili veliki trud, rad i ljubav, našli su se na prodajnom bazaru u ovoj školi, a sav prihod namenjen je za njihovog drugara Luku Nikolića koga čeka niz operacija da bi sačuvao vid.

Luka postepeno gubi vid, za šta terapija ne postoji, a operacije su veoma skupe i moguće samo u inostranstvu.

Luki je već obavljen jedan operativni zahvat, ali ga je potrebno ponavljati na šest meseci, a da bi se za to skupilo dovoljno novca, svoj doprinos dali su i njegovi školski drugari.

Direktor škole Jole Bulatović kaže da humanitarne aktivnosti đacima ove škole i njihovim roditeljima nisu strane. Bulatović kaže da 56. rođendan škola posvećuje svom učeniku Luki i nada se da će osnovci kao i njihovi roditelji doprineti borbi da se mališanu u potpunosti vrati vid.

Svi koji žele da pomognu Luki mogu poslati sms poruku sa sadržajem 649 na broj 3030. Bulatović podseća da je u prošloj akciji škola Drinka Pavlović porukama sakupila čak 2 miliona dinara, i poručuje da je potrebno samo da se sredstva preusmere na nešto humano kako bismo dali simboličan doprinos   jer naše malo nekome znači mnogo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 21°C
Min: 14°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana