BATAJNICA MORA DA IMA SLUŽBU HITNE POMOĆI studio b

Objavljeno: 31.01.2023. 10:51 Izmenjeno: 31.01.2023. 10:51

Gradska opština Zemun zahteva od ministarke zdravlja dr Danice Grujičić, državnih sekretara i pomoćnika da uvaže zahteve građana Zemuna.

Gradska opština Zemun je uputila oštar protest i urgenciju Ministarstvu zdravlja, budući da su građani izuzetno uznemireni zbog najave ukidanja Službe hitne pomoći na lokaciji Ulica Jovana Brankovića broj 3 u naselju Batajnica – Gradska opština Zemun.

Takođe, izraze svog nezadovoljstva Opština Zemun je poslala i na adresu premijerke Ane Brnabić, jer ovaj segment neodložne medicinske pomoći, građanima nikako ne sme biti uskraćen.

Opština apeluje da se ovaj vid medicinske pomoći stanovnicima Batajnice i Zemuna unapredi, ili barem ostane na istom nivou, nikako ukine, jer bi to značilo da ima povlašćenih i građana drugog reda.

Svaki građanin Srbije, kao i strani državljanin i lice bez državljanstva koje je stalno nastanjeno ili privremeno boravi u Republici Srbiji, ima pravo na zdravstvenu zaštitu, u skladu sa zakonom, i dužnost da čuva i unapređuje svoje i zdravlje drugih građana, kao i uslove životne i radne sredine, zato Gradska opština Zemun zahteva od ministarke zdravlja dr Danice Grujičić, državnih sekretara i pomoćnika da uvaže zahteve građana Zemuna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 7°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana