Basta: Jačanje saradnje sa Slovačkom obostrana težnja tanjug

Objavljeno: 25.11.2022. 12:04 Izmenjeno: 25.11.2022. 12:04

Treba težiti povećanju i diversifikaciji međusobnih ulaganja koja predstavljaju temelj dugoročne ekonomske saradnje, poručio je Basta.

foto tanjug

 

Postoji visok stepen saglasnosti po pitanjima bilateralne i međunarodne saradnje Srbije i Slovačke, a jačanje privredne saradnje je obostrana težnja, ocenio je ministar privrede Rade Basta tokom sastanka sa ambasadorom Fedorom Rosohom.

Ministarstvo je saopštilo da se Basta zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Slovačka pruža spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, članstvu u EU i poštovanju teritorijalnog integriteta.

Tema razgovora bilo je dodatno unapređenje bilateralnih ekonomskih odnosa.

Treba težiti povećanju i diversifikaciji međusobnih ulaganja koja predstavljaju temelj dugoročne ekonomske saradnje, poručio je Basta.

On je ukazao da je jačanje privredne saradnje obostrana težnja, ne samo u nacionalnom i bilateralnom okviru, već i kroz obostrano korisnu saradnju u okviru prisutnih multilateralnih inicijativa.

Rosoha je podsetio da Srbija i Slovačka imaju brojne pozitivne primere uspešne saradnje te da je dobar model u tom pravcu organizovanje poslovnog foruma srpskih i slovačkih privrednika.

Sagovornici su se saglasili da sledeće nedelje održe sastanak sa predstavnicima kompanija „Tetravagonka“ iz Subotice i Black Horse iz Sombora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana