Barikade, treći autogol Prištine Tanjug, Studio B

Objavljeno: 09.09.2018. 15:01 Izmenjeno: 09.09.2018. 18:22

O propustima u obezbeđenju i odluci vlade u Prištini da predsedniku Vučiću zabrani odlazak u Banje, planiran odobrenom posetom, izvestili su svi svetski mediji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije danas stigao do srpske enklave južno do Ibra, u selu Banje, zbog albanskih blokada puteva ka selu, ali i nepreduzimanja mera Kfora i KPS-a na njihovom uklanjanju.

Odsustvo bezbednosne pordške i logistike u cilju ostvarenja planirane i ranije odobrene posete nije zasad naišlo na reagovanje međunarodne zajednice, osim što je EU izrazila žaljenje zbog otkazivanja posete Banjama.

Vučića barikade na putevima, međutim, nisu sprečile da se, makar telefonom, i uz pomoć razglasa, obrati meštanima Banja, a o propustima u obezbeđenju i odluci vlade u Prištini da mu zabrani odlazak u Banje, planiran odobrenom posetom, izvestili su svi svetski mediji.

Bila je to druga zabrana Prištine, vezana za Vučićevu posetu – prva se dogodila još uoči posete, zabranom srpskom predsedniku da poseti hidroelektranu Gazivode.

Ta zabrana povučena je veče uoči Vučićevog dolaska na Kosovo i Metohiju, ali tek na pritisak SAD i EU, kako su naveli i u Prištini.

Uoči posete, inače, Vučić je odbio da se sastane u Briselu, u okviru dijaloga, sa Hašimom Tačijem, upravo zbog toga što mu je uskraćeno pravo da poseti Gazivode.

Prištinska štampa je ocenila da je Vučić na taj način dva puta ponizio Tačija, a srpski analiticari – da je Priština sama napravila situaciju koja je time rezultirala.

eakcije

One Response to “Barikade, treći autogol Prištine”

  1. Читач каже:

    Како сада о н и стоје на табели, а како м и ? Јесмо ли се квалификовали или прешли у виши ранг такмичења после тих аутоголова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak

Trenutna temperatura °C

Utorak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 10°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana