Baku: Nastavljene borbe oko Nagorno-Karabaha Tanjug

Objavljeno: 20.10.2020. 10:05 Izmenjeno: 20.10.2020. 10:05

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su borbe oko Nagorno-Karabaha nastavljene prethodnog dana i tokom noći u tri pravca konfliktne zone.

foto Tanjug/Armenian-Defense-Ministry-via-AP

Prema saopštenju Ministarstva, sukobi su nastavljeni različitim intenzitetom u pravcima Agder-Agdamski, Fizuli-Gadrut-Džebrailski i Gubadli-Žangilanski.

„Neprijatelj granatira odbrambene položaje azerbejdžanske vojske malokalibarskim oružjem, minibacačima i topovima“, stoji u saopštenju, prenosi Tas s.

Kaže se da su azerbejdžanske snage uništile značajnu količinu jermenskog teškog naoružanja, pored ostalog dva tenka T-72, četiri BM-21 Grad raketna bacača i pet vozila.

Dodaje se da azerbejdžanske trupe kontrolišu operativnu situaciju duž cele linije fronta.

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu drugi po redu sporazum o humanitarnom prekidu vatre koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, ali su dve zemlje odmah počele da optužuju jedna drugu za kršenje primirja.

Obnovljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra nakon što su su se tokom leta azerbejdžanske i jermenske snage sukobile na granici dve zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana