Autor projekta Savskog trga u poseti Beogradu Studio B

Objavljeno: 09.09.2021. 13:10 Izmenjeno: 09.09.2021. 20:27

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić i arhitekta Mark Fenvik, autor projekta Savskog trga, posetili su ovaj deo grada, koji je nakon potpune rekonstrukcije dobio sasvim novi izgled

Stojčić je izrazio zadovoljstvo što je Mark Fenvik u poseti Beogradu i Savskom trgu, koji je otvoren prošle godine.

– Trg je otvoren prošle godine, ali zbog situacije sa kovidom Mark Fenvik nažalost nije bio u mogućnosti da prisustvuje završnici radova i otvaranju, kada smo svi shvatili kako je fantastičan projekat uradio za nas. Zadovoljstvo je svih nas koji radimo za Grad Beograd i Republiku Srbiju što imamo priliku da ga ugostimo i podelimo ponovo radost jer smo zajedno uradili divan posao – rekao je Stojčić.

Nadamo se i budućim projektima koje bismo mogli da radimo zajedno, naveo je Stojčić i dodao da je Fenvik u svetskim okvirima dokazan kao jedan od najznačajnijih arhitekata, kako za otvorene prostore i trgove tako i za značajne objekte poput stadiona.

Mark Fenvik je rekao da trg po završetku radova izgleda zadivljujuće, te da su gradu potrebni otvoreni prostori.

– Želimo da ovo bude mesto na koje će ljudi dolaziti tokom cele godine, gde će se održavati razni događaji, pa je trg i dizajniran tako. Ovo je jedan od najvećih trgova u gradu, a zadivljujuća statua predstavlja istoriju Srbije, dok Železnička stanica predstavlja vezu sa industrijalizacijom zemlje. Trg je postao simbol grada i zemlje za ljude Srbije i Beograda – istakao je Fenvik.

On je rekao da je veoma zadovoljan i kvalitetom radova i naveo da je jedino potrebno da prođe pet ili šest godina da posađena stabla na trgu porastu. Fenvik je zahvalio Gradu Beogradu, Marku Stojčiću i preduzeću „Beograd na vodi” na uspešnoj saradnji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slaba kiša

Trenutna temperatura 20°C

Slaba kiša

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana