Automehaničar Podgoričanin izveo prevaru „tešku“ 1,6 miliona evra Tanjug

Objavljeno: 24.06.2018. 09:09 Izmenjeno: 24.06.2018. 10:11

Podgoričanin Nikola Vujošević (24), koji je bio ključna figura u nezapamćenoj prevari kada je sa bankovnog računa nikšićke kompanije „Roaming Montenegro“ „skinuto“ 1,6 miliona evra, automehaničar je u jednom od auto-servisa u Podgorici.

 

Za njim policija i dalje intenzivno traga, i još je nejasno, kako je mogao da sprovede u delo izuzetno dobro osmišljeni plan, koji zahteva poznavanje ne samo poslovanje konkretne firme, nego i bankovno racunovodstvo, pišu „Vijesti“.

Vujošević se na misteriozan način, bez znanja pravog vlasnika „Roaming Montenegro“, uspešnog biznismena Dalibora Milovića, upisao kao izvršni direktor firme u Centralni registar privrednih subjekata, i sa pomagačima sa poslovnog racuna nikšićke firme u Erste banci, na osnovu falsifikovane dokumentacije, izvršio 33 transakcije odliva novca prema svom i računima ostalih uhapšenih u akciji policije, u ukupnom iznosu od 1.665.793 evra.

Prema recima izvora bliskog istrazi, Dalibor Milović, ni njegov brat, nikada nisu bili u kontaktu sa Vujoševićem, niti bilo kojim od organizovane grupe.

„Reč je o dobro izvedenoj prevari, tako da moguće da postoji još neko ko je osmislio ceo plan, a da su ovo izvršioci posla. Sumnja se na svakoga od rodbine pa do poznanika, jer neko je bio dobro upoznat sa poslovanjem firme „Roaming Montenegro“ koja je jedna od uspešnijih u Crnoj Gori“, rečeno je „Vijestima“.

Imajući u vidu da su uhapšeni ljudi sa ili bez kriminalnog dosijea, neki od njih sitni prevaranti, postavlja se pitanje kako je spektakularna elektronska krađa novca mogla da se sprovede u delo.

Porodica Milović intenzivno sarađuje sa Upravom policije, uverena da će se celi slučaj do kraja rasvetliliti.

Članovi grupe, koji su uhapšeni su Nikšićani Dragan Perović (53), Igor Koprivica (27), Darko Mirković (28), Radivoje Perović (25), Dušanka Baošić (33), Slobodanka Bijelović (38), Nikola Vuković (44), kao i Cetinjani Aleksandar Lagator (44), Vasilije Mihaljević (56), Božidar Vujović (64), Dumo Ivanović (19) i Stefan Kovač (21), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo prevara u produženom trajanju.

„Roaming“ je između ostalog zastupnik Samsunga za Crnu Goru, a bavi se i građevinarstvom.

Nedavno su kupili još jedan deo od oko 650 metara kvadratnih poslovnog centra na atraktivnoj lokaciji tridesetak metara od budvanskog Starog grada od „Astra Montenegro Investment Asociation“ (AMIA).

Početkom godine kupili su nekadašnju poslovnicu od 115 kvadrata srpske avio-kompanije JAT, sadašnjeg AIR Serbia, navele su „Vijesti“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana