Austrija za dalji napredak Srbije u pristupnom procesu Tanjug

Objavljeno: 04.07.2016. 09:37 Izmenjeno: 04.07.2016. 10:18

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc poručio da se Austrija zalaže za brzi dalji napredak Srbije u pristupnom procesu sa EU.

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc ocenio je, da je cilj da se postigne dalji konkretni napredak u oblasti prekogranične saradnje u oblasti infrastrukture, ekonomskih reformi, savladavanju migrantske krize i borbu protiv radikalizacije, i poručio da se Austrija zalaže za brzi dalji napredak Srbije u pristupnom procesu sa EU.

„Verodostojna evropska perspektiva zemalja zapadnog Balkana je bila i ostaje za Austriju od velikog značaja. Dalje približavanje EU, to jest više stabilnosti i blagostanja, je u našem neposrednom interesu“, poručio je Kurc, podsećajući da je zbog toga Beč bio domaćin prošlogodišnjeg Samita.

Šef austrijske diplomatije naglasio je u izjavi Tanjugu da je Srbija posebno važan partner u postizanju napretka saradnje u regionu, kao i da je sidro stabilnosti na zapadnom Balkanu.

„Pod premijerom Aleksandrom Vučićem sprovedene su važne reforme, posebno u ekonomiji i značajan napredak u dijalogu sa Prištinom. Mi se zbog toga zalažemo snažno za brzi dalji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 29°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana