Atanacković za unapređenje prvirednog ambijenta u celoj Srbiji tanjug

Objavljeno: 19.08.2022. 15:24 Izmenjeno: 19.08.2022. 15:24

Prema njenim rečima, razvoj infrastrukture je izuzetno značajan za razvoj privrede.

foto tanjug

 

Ministarka privrede Anđelka Atanasković istakla je na sastanku sa predsednikom opštine Blace i privrednicima da se Ministarstvo aktivno se zalaže za unapređenje privrednog ambijenta u svim delovima Srbije.

Ona je istakla da je za Blace od 2015. do 2022. godine, programima podrške za mala, mikro, srednja preduzeća i preduzetnike, za nabavku opreme, razvojne i start ap bespovratno odobreno više od 44 miliona dinara, za investicije u vrednosti od skoro 235 miliona dinara, za 16 zahteva privrednih subjekata.

Kako je navela, u prethodnom periodu na teritoriji opštine Blace otvoreno je 115 novih radnih mesta, kroz realizaciju dva investiciona projekta koji su podržani sredstvima podsticaja, ukupne vrednosti investicije više od 2 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo privrede.

„Do sledeće godine biće realizovana još dva ugovora, ukupne vrednosti ulaganja 2,3 miliona evra, koji će obezbediti još 12 radnih mesta“, podvukla je Atanasković.

Prema njenim rečima, razvoj infrastrukture je izuzetno značajan za razvoj privrede, zbog čega je Ministarstvo privrede podržalo više infrastrukturnih projekata na ovoj opštini, od kojih je završena realizacija četiri infrastrukturna projekta ukupne vrednosti 62.4 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana