Apel za Darka Stojanovića Studio B

Objavljeno: 28.09.2016. 10:12 Izmenjeno: 29.09.2016. 10:09

Da bi dvadesetogodišnji Darko Stojanović, koji boluje od retke vrste koštanog tumora, imao priliku da nastavi da živi, potrebno je 20 hiljada evra.

Studio B je pre tri meseca sproveo akciju da otputuje u Istanbul i operiše se, operisan je, ali najnoviji rezultati kažu da tumor pritiska kičmenu moždinu i da mu preti paraliza ako do 7. oktobra ne bude ponovo podvrgnut operaciji.

Pre tri meseca upoznali smo Darka, koji boluje od retke vrste embrionalnog malignog koštanog tumora, nezabeleženog u Srbiji. Priča je potresla javnost jer je od  onih život piše drame: naime, tokom svojih 20 godina Darko je bio naizgled zdrav dečak, išao je u školu, trenirao fudbal, a da niko nije znao da od rođenja ima rak. Neizdrživi bolovi u vratu počeli su pre tri godine, lekari, fizijatri, rendgeni tvrdili su da je sve u redu dok Darko nije ostao nepokretan. Operisan je i premda više od 10 odsto tumora nije izvađeno jer se nalazi na nezgodnom mestu, Darko nije poslat na onkologiju niti je dobio ikakvu terapiju ni lečenje. Konzilijumi su ga vraćali kući iz meseca u mesec, te su očajni roditelji na privatnoj turskoj klinici saznali da za njega ima leka. Darko je zahvaljujući akciji Studija B letos operisan, ali nalazi nisu dobri- preti mu paraliza celog tela ako se hitno ne operiše, jer tumor pritiska kičmenu moždinu.

„Svaki dan je bitan, plašim se da ću ostati paralizovan i izgubiću funkciju svaku i molim sve ljude dobre volje da pomognu i da mi uskrate muke, sve ostalo je na meni“, kaže oboleli Darko Stojanović.

darko-pomoc-greb

Njegova porodica pokušava da prikupi novac , da bi Darko što pre krenuo na operaciju.Svakog jutra, kažu, osete olakšanje kada ga vide na nogama ali strepe šta če doneti novo sutra. Strahuje jer gube dragoceno vreme: operacija mora da se uradi po hitnom postupku. Mole sve ljude dobre volje da pomognu Darku koji ima samo dvadeset godina i koji tek treba da živi.

Darkov život košta 20 hiljada evra. Kada bi samo jedan posto Beograđana odvojio 1 evro, Darko bi nastavio da radi, igra fudbal i živi normalan život kakav sanja, kao svi njegovi drugari. Jer  naše malo, njemu zaista može značiti život ceo.

Broj žuro računa na koji građani mogu da se uplate sredstva je: 265-0000004718523-36.  Unapred zahvalna porodica Stojanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana