Apel građanima da daju krv Studio B

Objavljeno: 14.07.2020. 14:13 Izmenjeno: 14.07.2020. 14:13

Institut za transfuziju krvi saopštio je da su rezerve krvi smanjene i da je krv svih krvnih grupa u deficitu.

Odziv građana u Institutu i na terenu drastično je smanjen, a svakodnevno se otkazuju planirane akcije zbog epidemije izazvane virusom korona.

Kontinuirano snabdevanje neophodno je kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika i planirane hirurške intervencije. Da bi sve potrebe u zdravstvenim ustanovama koje snabdeva Institut bile zadovoljene, u trenutnim okolnostima  potrebno je svakog dana obezbediti minimalno 200 jedinica krvi, a protekle nedelje prikupljano je znatno manje od tog broja.

Pozivaju se građani da pomognu da se prevaziđe kriza u uslovima primene vanrednih mera i da se svakog dana obezbedi dovoljno jedinica krvi. Građani mogu da daju krv svakog radnog dana u Institutu za transfuziju krvi, Svetog Save 39, od 7 do 19 časova, zatim u Urgentnom centru od 10 do 15 sati, kao i mobilnim ekipama na terenu. Subotom Institut za transfuziju krvi Srbije radi od 8 do 15 časoava. Detaljan plan akcija nalazi se na sajtu:http://www.nbti.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana