Antić u kompaniji čiji će autobusi biti na ulicama Bgd Studio B, Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 05. 07. 2019. 20:08:29

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić obišao je u Kini novoizgrađenu oblast grada Landžou, gde je smeštena kompanija „Guang Tong Nju Enerdži“, čiji će se električni autobusi do kraja godine naći na beogradskim ulicama.

Naime, ta kineska kompanija je parnter „Ikarbusa“ koji će krajem godine početi da proizvodi takve električne autobuse.

„Reč je o kompaniji koja proizvodi najsavremenije električne autobuse koji su u skladu sa najvišim standardima i sa najkvalitetnijim baterijama, koje se pune šest od deset minuta. Sa tom baterijom, po projektu, vozilo može da izdrži do 180 kilometara, a u uslovima gradske vožnje do 100 kilometara, što je otprilike optimum za beogradske uslove“, rekao je Antić za Tanjug.

Ministar je objasnio da je obišao novoizgradnjenu oblast koja je u poslednjih desetak godina iznikla u okolini grada Landžou na nadmorskoj visini od 1.800 metara i u kojoj trenutno živi 300.000, a kada projekat bude gotov, kaže Antić, u toj oblasti živeće milion ljudi.

U toj oblasti, navodi Antić, posluje oko 200 od 400 kompanija koliko je predviđeno projektom izgradnje, a osim sa predstavnicima kompanije „Guang Tong Nju Enerdži“, ministar se sastao i sa predstavnicima kompanija „Lanši“ i „Galaks Internešnl“, ali i obišao Nacionalni institut za energetska istraživanja.

Ministar Antić nalazi se u poseti gradu Landžou povodom nastupa Srbije na 25. kineskom sajmu za investicije i trgovinu, gde predvodi delegaciju u kojoj je oko 20 srpskih preduzeća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti