Antić: Struja će poskupeti u proseku za jedan evro Tanjug,Beta

Objavljeno: 31.08.2016. 18:54 Izmenjeno: 01.09.2016. 17:41

Struja će poskupeti za 3,8 odsto od 1. oktobra, najavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je novinarima rekao da su vođeni obzbiljni pregovori sa MMF-om u okviru četvrte i pete revizije aranžmana na tu temu, da je u njima učestvovao i premijer Aleksandar Vučić i da je dogovoreno najniže moguće povećanje cene struje.

„Građani će to poskupljenje videti na računima u novembru“, rekao je Antić, navodeći da je to poskupljene otprilike jedan evro po domaćinstvu.

 

Veća proizvodnja uglja i struje

U prvih sedam meseci ove godine, u odnosu na isti period 2015. proizvodnja uglja veća je za šest odsto, a struje dva odsto, izjavio je večeras ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je rekao novinarima i da je proizvodnja uglja posle odredjenih zastoja u julu ove godine porasla za 3,7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

„To je jako dobro i to utiče na činjenicu da je za prvih sedam meseci 2016. proizvodnja uglja u Srbiji ukupno za šest procenata veća u odnosu na isti period prošle godine“, rekao je Antić.

On je rekao i da je u prvih sedam meseci ove godine ukupna proizvodnja struje dva odsto veća nego u istom periodu 2015.

„U avgustu će biti 12 odsto veća nego u istom periodu prosle godine što govori da smo izašli iz remonta i da ćemo do kraja godine ostvariti ono što je naš plan, a to je da proizvodnja struje bude oko tri odsto veća nego 2015“, rekao je Antić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana