Antić: Pola milijarde dinara za energetsku efikanost Tanjug

Objavljeno: 14.05.2020. 09:16 Izmenjeno: 14.05.2020. 12:59

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da će pola milijarde dinara, koji su deo budžetskog fonda namenjenog za energetsku efikasnost, biti iskorišćeni pre svega za finansiranje projekata u lokalnim samoupravama.

„U najvećem delu to su škole, vrtići i domovi zdravlja. Novac će ići preko budžetskog fonda, na osnovu konkursa na koji se javljaju lokalne samouprave za objekte javne namene“, kazao je ministar za RTS.

Kada je reč o pomoći građanima kako bi se u stanovima pospešila energetska efikasnost, naveo je da se uz pomoć Evropske komisije i Evropske banke za obnovu i razvoj, radi na fondu koji bi imao za cilj da sufinansira projekte energetske efikasnosti u stanovima, privatnim domaćinstvima…

Radi se, kaže, o stolariji, izolaciji, termo-tehničkim segmentima za grejanje, kao i o nabavci energetski efikasnih uređaja za domaćinstva.

Antić je kazao da je energetska efikasnost u vrhu prioriteta za Vladu Srbije i Ministarstvo na čijem je čelu.

„Čak smo definisali energetsku efikasnost kao novi izvor energije jer duboko verujemo da uštedama u potrošnji energije možemo da obezbedimo neke nedostajuće potrebe za Srbiju“, naznačio je Antić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana