Antić: Oslanjanje na ugalj

Objavljeno: 07.04.2016. 11:59 Izmenjeno: 07.04.2016. 11:59

Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić izjavio da Srbija uvođenjem novih tehnologija za zaštitu životne sredine planira da obezbedi dugoročno korišćenje rezervi uglja kao svog jedinog ozbiljnog resursa.

Na konferenciji u Beogradu „Energetska budućnost Balkana“,Antić je ocenio da Srbija ima rezerve uglja za više decenija i da želi da taj svoj resurs koristi na odgovoran način radi energetske stabilnosti zemlje.

„Kada su u pitanju nafta i gas, činjenica je da mi zadovoljavamo oko 20 odsto svojih potreba i da smo duboko zavisni, a posebno je osetljivo snabdevanje gasom, jer imamo samo jedan pravac snabdevanja, iz Mađarske“, napomenuo je Antić.

Budućnost našeg energetskog sistema u velikoj meri zavisi i od stanja naših energetskih preduzeća, smatra Antić, koji ističe da su sva ključna preduzeća, poput Elektroprivrede Srbije i Srbijagasa, u solidnom stanju.

On je zaključio da je 2015. prva godina u kojoj su sve četiri energetske kompanije poslovale pozitivno – EPS, Elektromreža, Naftna industrija Srbije i Srbijagas. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 33°C
Min: 20°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana