Andrijana Nešić: Sve što su „Novosti“ objavile potkrepljeno dokazima Studio B

Objavljeno: 17.03.2021. 19:49 Izmenjeno: 17.03.2021. 20:05

Danima je Dragan Đilas lagao javnost da nema račune u inostranstvu, ali dokazi do kojih je došla redakcija Novosti pokazuju da Đilas ima nekoliko miliona evra na računima u Švajcarskoj i na Mauricijusu, kažu Andrijana Nešić i Božidar Spasić

Novosti saznaju i da lider Stranke slobode i pravde ima tajne račune u još oko 15 zemalja sveta, a o tome će, kažu u tom listu, javnost biti obaveštena narednih dana. Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja u Novostima Andrijana Nešić naglašava za Studio B da je sve što je objavila ta medijska kuća potkrepljeno dokazima. Postavlja se pitanje odakle Đilasu toliki novac i zašto ga krije u inostranstvu, poručuju sagovornici Studija B, polititički analitičar Božidar Spasić i Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost. Oni smatraju da tu ima posla za nadležne istražne organe koji moraju da utvrde poreklo tog novca.

Sve što je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas govorio o svojim računima u inostranstvu pada u vodu. Da je Đilas obmanjivao javnost, potvrđuju dokazi do kojih je došao istraživački tim lista Novosti koji je otkrio da nekadašnji  gradonačelnik ipak ima račune na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

Saznanja Novosti ukazuju i na to da su ova otkrića samo vrh ledenog brega, kaže Andrijana Nešić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja te kompanije.

Celu priču pokušala je da na Tviteru demantuje Marinika Tepić tvrdeći da je banka na Mauricijusu zatvorena još 2018. godine. U Novostima kažu da to nije tačno i dodaju da banka i dalje postoji, a da je 2018. ugašen samo njen retail deo.

Dokazi do kojih su došle Novosti pokazuju da je Đilas još jednom slagao narod, smatraju poznavaoci političkih prilika. Kako kažu, postavlja se pitanje odakle dolazi toliki novac.

Đilas je verovao da je stanje u državi isto kao i onda kada je on bio na vlasti i da se niko neće baviti onim što je radio, kaže analitičar Božidar Spasić. Prema njegovim rečima, to je razlog zbog kojeg je Đilas danima bezuspešno pokušavao da ubedi javnost da nema račune u inostranstvu.

Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost naglašava da je ova afera potvrdila i povezanost Dragan Đilasa i Dragana Šolaka koju Đilas već godinama negira.

Sagovornici Studija B veruju da će nadležni organi do kraja istražiti ovu aferu jer je, kažu, važno da se zna kako su se bogatili nosioci javnih funkcija dok su bili u obavezi da rade u interesu građana.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana