Anđelković: Tablice povod za okupaciju severa Kosova Studio B

Objavljeno: 27.09.2021. 14:36 Izmenjeno: 27.09.2021. 14:36

 Kada braniš svoj narod ti ne možeš da razmišljaš šta će biti sutra, jer ti je to najvažnija stvar,  kaže bivši predsednik pokrajnske vlade Izvršnog veća za KiM Zoran Andjelković povodom sve napetije situacije na graničnom prelazu Jarinje

Andjelković kaže da ono što sada gledamo je okupacija Severa Kosova na koje Srbija reaguje kao svaka vojna sila koja je spremna da spreči novi pogrom na Kosovu i pomogne svom narodu.

Sve ovo što se dešava na Jarinju nema veze sa tablicama, one su samo bile povod da se okupira Sever Kosova, kaže bivši predsednik pokrajnske vlade Izvršnog veća za KiM Zoran Andjelković koji smatra da je to i pokazatelj da se Albancima na Kosova sada mnogo žuri, jer se već dugo situacija oko budućnosti Kosova ne razvija onako kako su oni zamislili. Andjelković podseća da Kosovo još uvek nije deo najvažnijih međunarodnih institucija, kao i da tu samoproglašenu nezavisnost ne priznaje veći deo sveta.

Andjelković smatra da je Evropa na nadletanje naših migova reagovalo očekivano, sa pogrešnim uverenjem da je ona ta koja kontroliše čitav Balkan. Sa druge strane, Evropa na prvom mestu žele da zaštite svoje jedinice na Kosovu i ne žele da udju u sukob.

Sve ovo se dešava i zbog toga što Albanci misle da Srbija neće u ovom sporu upotrebiti vojnu silu. Vojna sila postoji da bi se upotrebila, smatra Andjelković, a Srbija ne može da dozvoli novo etničko čišćenje koje je doživela devedesetih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Utorak
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana