Analiza šabačkih izbora: Nije pomogla podrška Tanje Fajon

Objavljeno: 06.09.2020. 18:54 Izmenjeno: 07.09.2020. 09:52

Nije pomogla ni podrška zvaničnice EU Tanje Fajon koja se otvoreno mešala u lokalne izbore i to je, kaže urednik portala Embargo Predrag Jeremić, potvrđeno novom podrškom komšija koji najbolje znaju kakva je bila aktuelna vlast.

Šabačka izborna predstava u režiji Dušana Petrovića i izvedbi Nebojše Zelenovića ponovo nije okupila dovoljan broj građana koji podržavaju njihovu vladavinu, već je potvrdila želju čivijaša da grad ubuduće vodi Srpska napredna stranka.

Ispod radara pregovora u Vašingtonu gotovo neopaženo provukli su se ponovljeni izbori u Šapcu jedini nezavršeni u Srbiji. Ponovljeni izbori su, kaže Predrag Jeremić, bili cirkus u režiji Dušana Petrovića  uz podršku zvaničnika iz Evrope poput Tanje Fajon. To što se tamo dešavalo moglo bi da uđe u udžbenike političke teorije I prakse pod nazivom „kako izigrati iskazanu volju birača, ali kaže Jeremić upravo oni su ih kaznili što manjom izlaznošću – što manjim brojem glasova koje su im dali.

Predsednik odlazeće Šabačke Skupštine Nemanja Pajić priznao je da je SNS osvojila najviše glasova, ali ne I da je pobedila niti je pomenuo bilo kakve malverzacije koje se sada navode kao razlog za još jedno ponavljanje izbora. Medjutim nešto kasnije, kaže Jeremić, bili smo svedoci pokušaja podmetačine prilikom transporta glasačkih listića.

SNS je pokazala veliko dostojanstvo, ide korak po korak svesna da je pobeda njihova, za razliku od Petrovića I Zelenovića kojima je neodgovorno rastezanje izbora jedino preostalo oružje, kaže naš sagovornik.

Odlazeći Šabački moćnici, Petrović I zelenović koriste zastarele sisteme za izigravanje izbornog procesa I volje građana ali to nigde u savremenom svetu ne daje rezultate, pa neće ni u Šapcu, ocenjuje urednik portaja Embargo Predrag Jeremić

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana