Analitičari: U Srbiji je nemoguće naći pitanje oko kojeg se svi slažu Studio B

Objavljeno: 02.06.2020. 19:32 Izmenjeno: 03.06.2020. 09:53

Zabrana izbornog spota SNS-a samo je najnoviji primer dvostrukih aršina, nekima je dozvoljeno da im deca budu u spotovima, a nekima nije, kaže urednik u „Informeru” Bojan Babić.

Po istom kriterijumu, da li si naš ili njihov, napadnut je i Sergej Trifunović. Dok je bio deo opozicionog saveza, bio je poželjan, a kada je, kaže Babić za Studio B, odlučio da izađe na izbore, žigosan je kao izdajnik i saradnik režima.

Činjenica da je odluka o zabrani SNS-ovog spota u REM-u doneta preglasavanjem, svedoči da ni u tom telu nema jedinstvenog stava. Moj lični utisak je da nemamo ni jasnu regulativu koja kaže ovo može, ovo ne može, ali i da deo opozicije nastavak kampanje protiv vlasti zasniva na još jednoj teoriji zavere koja kaže da je sve ovo osmislio upravo Vučić i da je sve dobro isplanirano, navodi Babić.

Ništa, osim Partizanovih boja, ne možemo da etiketiramo kao crno-belo, kaže Babić. Sergej Trifunović dobar je primer političkog licemerja u Srbiji. Dok si sa nama, dobar si, kada pokušaš da se osamostališ, ti si saradnik režima. On je mesecima i godinama na Tviteru, u porukama svojim neistomišljenicima, ponavljao „pozdravi gospođu majku”, i to opoziciji nije smetalo, a nije ni velika mudrost da ta njegova poruka u prenesenom značenju ima potpuno drukčiji smisao.

Poruka da će svi koji izađu na izbore proći kao Sergej Trifunović jeste nešto što nam u ovom trenutku najmanje treba. Država Srbija, vlast i opozicija postojaće i posle 21. juna. U krajnjem slučaju, kaže Bojan Babić, poslednji događaji rezultiraće razočaranjem opozicionih birača koji su, nesumnjivo, potpuno sluđeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Oblačno

Sreda
Moguća kiša

Max: 20°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana