Analitičari: Sumnjiv Obradovićev štrajk glađu Studio B

Objavljeno: 12.05.2020. 19:51 Izmenjeno: 12.05.2020. 20:50

Boško Obradović navodnim štrajkom glađu pokušava da skrene pažnju sa nasilničkih incidenata koje je izazivao prethodnih dana, ocenjuje politički analitičar Marko Matić. U takozvanom štrajku glađu čelnika Dveri ima mnogo nelogičnosti, smatra urednik u Informeru Bojan Babić.

Krenuo je od podrške profesoru Ševarliću za rešavanje kosmetskog problema, ali se ubrzo prebacio na druge, njemu važnije teme. U najnovijem performansu najmanje je važno, ocenjuju sagovornici Studija B, šta je bilo u kesama kojima su ga za vreme štrajka glađu uredno snabdevali njegovi simpatizeri.

Od početka je jasno da je u pitanju pokušaj političke manipulacije i providno, jeftino politikantstvo, ocenjuje Marko Matić. I sam Boško Obradović zna da tim činom neće naterati vlast da odloži izbore i imenuje prelaznu Vladu kakvu on priželjkuje.

Boško Obradović je našoj novinarki ponudio da je odvede do poslaničke kancelarije i ubedi je da nije kršio štrajk glađu, ali je, kaže urednik u Informeru Bojan Babić, ubrzo od te ideje odustao i kao objašnjenje ponudio argument da to šta je unošeno u poslanički klub Dveri može da proveri kod nadležne skupštinske službe.

Babić podseća na seriju incidenata u kojima je u samo nekoliko prethodnih dana glavni akter bio Boško Obradović. Ometanje rada parlamenta i čupanje nacionalne zastave prilikom udaljavanja iz Doma Narodne skupštine, nasilni pokušaj upada u zgradu Predsedništva, brutalni napad na kolegu narodnog poslanika, a onda kao nastavak i plagirani štrajk glađu, kaže Babić.

Boško Obradović očajnički se bori za primat u delu opozije koja bojkotuje izbore, kaže Matić. Boško je za oružje izabrao nasilje, Trifunović vulgarnosti, a Saša Radulović teorije zavere. Očigledno da je Dragan Đilas, koji je dugo kontrolisao taj deo opozije, izgubio kontrolu i da će imati mnogo problema da ekipu održi na okupu. Njihov jedini zajednički imenitelj jeste mržnja prema Vučiću i ljubomora prema novcu koji ima Dragan Đilas, kaže Matić.

Ako bi Obradovićevi zahtevi bili ispunjeni, to bi predstavljalo legalizaciju tiranije manjine nad većinom. Obradovićev metod primenjuju samo teroristi koji uzmu taoce, a onda ucenjuju. Srbija na to neće pristati. Ne vidim kako lider Dveri, koji glumi štrajkača glađu, uz pomoć malobrojnih pristalica misli da se izbori za ostvarenje svojih ideja. Ovaj štrajk je, kaže Marko Matić, samo najnoviji u nizu njegovih političkih promašaja.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana