Analitičari -Situacija oko koronavirusa zavisi od svih

Objavljeno: 31.03.2020. 21:59 Izmenjeno: 01.04.2020. 10:59

Širenje virusa korona ima svoje zakonitosti, a koliko će  zaustavljanje i suzbijanje biti uspešno zavisi kako od kompletne svetske zajednice tako  i od svake zemlje pojedinačno, kažu sagovornici Studija B.

Država čini sve da savlada epidemiju, olakša preživljavanje privrede i pomogne običnim građanima, kaže Milan Dobomirović urednik u Informeru. Vanja Vukić, šef kabineta Ivice Dačića, poručuje da srpski zvaničnici, uporedo sa borbom sa epidemijom, uveliko prave ozbiljne planove za period kada ona prođe.

Privreda trpi velike gubitke, čije ćemo efekte sabirati tek kada epidemija prođe, ali je, kaže Milan Dobromirović urednik u listu Informer, svaka olakšica i pomoć države dobrodošla. Pet milijardi pomoći, koju je najavio predsednik Vučić, ohrabrujuća je i za privredu i za građane, smatra Dobromirović.

Vlast sluša struku i čini sve da posledice epidemije budu što manje, kako po živote i zdravlje građana, tako i po kompletno društvo i ekonomiju, kaže Vanja Vukić.

Srbija je u daljoj i bližoj istoriji mnogo puta prebrodila teške periode. Nekome ovo što ću reći, kaže Vukić, ne zvuči normalno, ali mi smo, za razliku od mnogih, naviknuti i spremni,  ne samo da se izborimo sa trenutnim problemom, već i da gledamo šta ćemo kada sve to prođe.

Ako izuzmemo ispade pojedinih opozicionih lidera, politika je u Srbiji trenutno potpuno po strani. Većina građana svesna je nužnosti preduzetih mera, a ko se kako ponašao, šta je bilo dobro, a šta nije, analiziraćemo kada sve ovo prođe, kaže Vanja Vukić.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana