Analitičari: Širenje paušalnih tvrdnji može imati ozbiljne posledice Studio B

Objavljeno: 06.08.2020. 19:12 Izmenjeno: 07.08.2020. 12:54

Dr Belojević tvrdi da je u Srbiji od korone umrlo 5.000 ljudi, a krajem marta plašio je kolege nuklearnim ratom između SAD-a i Rusije i terao ih u skloništa! Božidar Spasić i Milica Dakić upozoravaju da je širenje lažnih vesti i iznošenje paušalnih tvrdnji u ovakvoj situaciji izuzetno opasno.

Od kada je u Srbiji proglašena epidemija korona virusa napadi na krizni štab ne prestaju, pa je tako novi u nizu napada, izjava profesora medicinskog fakulteta Gorana Belojevića da statistika o korona virusu u Srbiji nije tačna.  Sagovornici Studija B, politički  analitičar Božidar Spasić i novinarka Informera Milica Dakić, smatraju da širenje paušalnih tvrdnji poput ove može imati ozbiljne posledice.

Profesor Medicinskog fakulteta Goran Belojević izjavio je za medije naklonjene opoziciji da statistika o korona virusu u Srbiji nije tačna i da je prema njegovoj proceni u našoj zemlji preminulo 5.000 ljudi, a da je zaražemo više od 120.000, iako zvanični podacu kažu da je ukupan broj zaraženih u našoj zemlji  27.332, a da je od posledica kovida 19 preminula 621 osoba.

Na te tvrdnje prvo je reagovala premijerka Ana Brnabić, navodeći da su one neozbiljne, ali i činjenično i naučno osporive.

A koliko su prognoze i procene doktora Belojevića zaista tačne i stručne najbolje potvrđuje mejl koji je 30. marta 2020. godine poslao članovima Nastavnog veća Medicinskog fakulteta u Beogradu. U tom mejlu on najavljuje nuklearni rat između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije u roku od 72 sata i upozorava kolege da nije vreme za onlajn nastavu, već da treba proveriti koja su najbliža funkcionalna atomska skloništa na raspolaganju zaposlenima?!?

Sagovornici naše televizije podsećaju da nesnovani napadi na krizni štab nisu novina, a da je njihov jedini cilj da se država i krizni štab predstave nesposobnim da odgovore na epidemiju korona virusa.

Božidar Spasić i Milica Dakić upozoravaju da je širenje lažnih vesti i iznošenje paušalnih tvrdnji u ovakvoj situaciji izuzetno opasno.

Nedopustivo je da se koronavirus koristi u političke svrhe, što se, po nekom nepisanom pravilu, često dešava, kažu naši sagovornici.

Uprkos svim napadima, država je dobro odgovorila na izazove koje je pred nju stavio koronavirus, o čemu svedoči i manji broj obolelih poslednjih dana, ocenjuju sagovornici Studija B.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 11°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana