Analitičari: Proklamovani stavovi Radulovića u neskladu sa ponašanjem Studio B

Objavljeno: 11.08.2016. 18:00 Izmenjeno: 12.08.2016. 09:38

Iako je tema zasedanja Skupštine Srbije bio ekspoze premijera Aleksandra Vučića, poslanici su bili primorani da se bave i tvitovima Saše Radulovića.

Iako je tema zasedanja Skupštine Srbije bio ekspoze premijera Aleksandra Vučića, poslanici su bili primorani da se bave i tvitovima Saše Radulovića, kojima  je, kako smatraju, ponovo na skandalozan način uvredio sve poslanike i Skupštinu Srbije kao instituciju, nazvavši je farmom.

Predsednica parlamenta Maja Gojković kaže da je šokirana i da Radulović od prvog dana vređa dostojanstvo parlamenta. Analitičari ocenjuju da su proklamovani stavovi Saše Radulovića za koje je dobio podršku svojih birača u velikom neskladu sa njegovim skandaloznim ponašanjem i da će cenu za to na sledećim izborima platiti upravo vođa pokreta Dosta je bilo.

Još jednom, Saša Radulović šokirao je javnost svojom političkom nekulturom, smatraju  pripadnici  skupštinske većine .

„Umesto da u skupštini radi ono za šta je dobio poverenje građana, da argumentovano kritikuje izvršnu vlast, lider pokreta Dosta je bilo iz skupštinske klupe prešao je granice ukusa i brutalno preko društvenih mreža vređao svoje kolege poslanike i instituciju, nazvavši Skupštinu Srbije, čiji je i sam deo, farmom“, navode isti izvori.

Prema poslaniku SNS-a Aleksandar Martinović, koji je i šef poslaničke grupe naprednjaka, Radulović takvim svojim rečima ruši dostojanstvo parlamenta.

Na  tekstove  koje Radulović objavljuje na Tviteru sve vreme trajanja rasprave o izboru vlade, reagovala je i predsednica Parlamenta Maja Gojković, jer joj je, kaže, dužnost da brani dostojanstvo parlamenta i poslanika.

„Ne može poslanik malo da bude Doktor Džekil, a malo Mister Hajd“,  poručila je   Maja Gojković reagujući na Radulovićev tvit u kojem je Skupštinu Srbije uporedio s farmom. Ona je takve reči ocenila skandaloznim. Ona je dodala i da je narodni poslanik svuda i uvek narodni poslanik, bez obzira da li je u sali ili van nje.

Veliki raskorak između proklamovanih stavova Saše Radulovića i njegovog skandaloznog ponašanja i uvreda na račun parlamenta, vidi i analitičar Dragomir Andjelković.

„Najveću štetu od takvog ponašanja imaće upravo vođa pokreta Dosta je bilo“, smatra Anđelković. On ističe da je njegovi glasači očekuju evropsko i civilizovano ponašanje, a ne primitivno  te da će ga zbog toga kazniti na sledećim izborima. A do sledećih izbora građani će biti primorani da u Skupštini Srbije slušaju i gledaju i one koji tu instituciju vide kao farmu. Doduše, po svemu do sada viđenom, više će ih biti na društvenim mrežama nego za skupštinskom govornicom.

 

 

Povezane vesti

Martinović: Raduloviću, zloupotrebljavaš hendikep koleginice

Mihajlovska: Martinović me duboko uvredio

DJB: Ko da ustanovi gde su pare; Vučić: Stečajni upravnik iz Kalifornije

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana