Analitičari: Pozivanje na nepoštovanje mera Vlade Srbije – neodgovorno i opasno Studio B

Objavljeno: 27.04.2020. 20:36 Izmenjeno: 27.04.2020. 21:26

Analitičar Marko Matić, direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić i politički analitičar Dragomir Anđelković smatraju da iako se deklarativno zalažu za bojkot izbora, predstavnici dela opozicije okupljeni oko Dragana Đilasa ipak razmatraju izlazak na izbore, i da to zavisi isključivo od njihove procene rezultata koje mogu da postignu.

Svako pozivanje na nepoštovanje mera Vlade Srbije veoma je neodgovorno i opasno, i direktno ugrožava živote ljudi, pa svi koji to rade moraju da snose zakonske posledice, ocenio je za Studio B politički analitičar Marko Matić povodom najave dela opozicije da će se okupiti ispred Skupštine Srbije u četvrtak u 18 sati.

Sve mere koje donosi Vlada Srbije u vanrednom stanju obavezne su za sve građane, a njihovo nepoštovanje predstavlja prekršaj ili krivično delo, podseća Marko Matić. On smatra da najavom skupa ispred zgrade Skupštine Srbije u u vreme policijskog časa, deo opozicije šalje veoma opasne i neodgovorne poruke građanima Srbije.

Da su nerazumni svi oni koji planiraju okupljanje u vreme kada se beleže novi oboleli od korone i mrtvi, smatra i Radoslav Milojičić Kena, poslanik Demokratske stranke, koja je deo Saveza za Srbiju. On ističe da svako ko želi da se okuplja u vreme policijskog časa, i to kada se dnevno razboli skoro 400 ljudi, a petoro umre, treba da poseti lekara, ali, kako dodaje, ne lekara za koronu. Milojičić kaže da mu nije jasno zašto je vrh te stranke prvo doneo odluku o učešću u radu parlamenta, pa ju je danas poništio, mada će je on, kako kaže, poštovati. S mnogim odlukama ni do sada se nismo slagali, pa smo ih poštovali, dodaje Milojičić.

Analitičari smatraju da unutar DS-a postoje podele i različita mišljenja o izlasku na izbore, kao i da opozicija razmatra izlazak na izbore, a da on zavisi od procene rezultata koje bi mogla da ostvari.

Izborni uslovi neće imati veliki uticaj na odluku opozicije da li će izaći na izbore, kaže Marko Matić i dodaje da je opozicija pala u klopku Dragana Đilasa, koji, zbog svojih razloga, insistira na bojkotu.

Za opoziciju, ali i Srbiju, najbolje bi bilo da izađe na izbore i odmeri snage na njima, jer će u suprotnom nestati s političke scene, a izbori će, u svakom slučaju, biti legalni, zaključuje Matić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana