Analitičari: Politička odluka Đukanovića Studio B

Objavljeno: 27.05.2020. 12:43 Izmenjeno: 27.05.2020. 19:59

Odluka crnogorskih vlasti da Srbima ne dozvole ulazak u tu zemlju zbog, kako navode, i dalje nepovoljne epidemiološke situacije je samo politička igra ličnog naboja predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, jer je ovde isključivo reč o njegovom političkom projektu i avanturi koja je sramna, ocenjuju sagovornici Studija B.

Politički analitičari Dejan Vuk Stanković i Marko Matić saglasni su da je crnogorski režim svesno kreirao ovu dinamičku tenziju – prvo pokušavajući da ospore zakon o verskim slobodama i komletnu  imovinu Srpske pravoslavne crkve a sada i zabranu ulaska naših državljana u tu zemlju.

Zabrana ulaska srpskih državljana u Crnu Goru, zbog kako navode tamošnje vlasti, još uvek nepovoljne epidemiološke situacije je proces koji je tek počeo,  a uskoro ćemo videti njegov epilog, kaže za Studio B, politički analitičar Marko Matić. On ističe da je Milo Đukanović svesno i naglo proglasio kraj epidemije zbog propadanja turističke sezone, da se radi o čistoj političkoj odluci a ne realnom zdravstvenom stanju u zemlji. Takođe, Matić  navodi da neće ići na letovanje u Crnu Goru, čak i ako dozvole ulazak.

Pogubna politika Crne Gore je da Srbi u toj zemlji budu statistička greška i jasna poruka našoj zemlji da je zabrana ulaska našim državljanima cena nekooperativnosti  Srbije sa Zapadom, kaže politički analitičar Dejan Vuk Stanković. Nažalost, ističe, ulazimo u zonu visokih nacionalnih tenzija koje nisu jednokratne.

Ovo je dokaz da u političkom smislu ratovi nisu završeni, i da Milo Đukanović priprema teren za nešto mnogo kompleksnije zbog svoje nesigurnosti na političkoj sceni jer mu slabi i podrška sopstvenog naroda, zaključuju naši sagovornici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana