Analitičari: Opozicija nema uporište u narodu Studio B

Objavljeno: 11.08.2020. 19:58 Izmenjeno: 11.08.2020. 19:58

Sama promena imena udružene opozicije iz Saveza za Srbiju u Udruženu opoziciju Srbije pokušaj je da se rebrendira proizvod koji je uveliko kompromitovan i uzdrman i nema uporište u narodu, kažu za Studio B novinarka „Informera“ Milica Dakić i predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić.

Oni smatraju da je Udružena opozicija skup izuzetno heterogenih političkih lidera velikih sujeta koje jedino vezuje želja za vlašću.

Srbija snaži i razvija se i potrebna joj je snažna opozicija da bi bila još jača, kažu Dakićeva i Miletić. Oni međutim, smatraju da Srbija nema zrelu opoziciju koja bi mogla doneti nove ljude i pozitivne ideje, i da nije realno očekivati da sama promena imena izmeni srž politike koja nema uporište među građanima Srbije.

Naši sagovornici smatraju da je opozicija pokušavala, krajnje pogrešno, da nasilnim putem osvoji vlast. Oni ističu da im je i sama međunarodna zajednica jasno sugerisala da je put za osvajanje vlasti isključivo u okviru sistema.

Našim sagovornicima veoma je simptomatično da u novom savezu nema Dveri Boška Obradovića. Prema njima, u sadašnjem, kao i u prethodnom savezu, nema velike ljubavi i razumevanja među političkim liderima saveza, kao ni jasnih političkih ideja.

Opozicija bi trebalo bi da ima isključivo korektivnu ulogu i da ukazuju na korupciju, kršenje zakona, nepotizam i druge anomalije društva i to bi bio način da se pokažu kao kredibilni političar koji zaista žele dobro svome narodu, a ne da se isključivo bore za vlast, zaključuju naši sagovornici. To ističu, pre svega važi za one koji su već bili na funkcijama i za koje narod zna šta mogu da im ponude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 24°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana