Analitičari: Obradović poziva na državni udar Studio B

Objavljeno: 03.03.2020. 20:15 Izmenjeno: 03.03.2020. 20:20

Skandalozan poziv Boška Obradovića na državni udar osudili su brojni pripadnici vlasti, a sagovornici Studija B smatraju da je vreme da državni organi reaguju.

Uznemiravanjem javnosti i širenjem panike Obradović ispoljava netrpeljivost prema ljudima druge vere i nacije što je u skladu sa ljotićevskom politikom, kažu naši sagovornici i ističu da je Obradovićeva panika oličenje nezadovoljstva što Srbija godinama odoleva izazovima migrantske krize.

Posle pretnji njegovih saradnika vešalima, silovanjima i ubistvom predsednika Vučića i najviših državnih zvaničnika, pokušaja upada u Predsedništvo Srbije i jezivog vitlanja motornim testerama u RTS-u, Boško Obradović otišao je korak dalje. U nedostatku podrške građana Srbije za svoj program, koji gotovo i da nema, najbliži saradnik Dragana Đilasa otvoreno je pozvao vojsku i policiju da preuzmu vlast u zemlji i izoluju predsednika Vučića zbog politke koju vodi prema migrantima. Urednik u Srpskom telegrafu Borislav Kašanski kaže da Obradović pokušava da iskoristi trenutnu situaciju sa migrantima. Čitava Evropa razmišlja kakvo bi rešenje bilo najbolje, ali nigde nisam čuo da, kaže Kašanski, neko hoće da ruši vlast svoje države zbog toga.

Izgleda da je Obradović sa svojim finansijerom Draganom Đilasom odlučio da bojkot izbora, za koji se zalaže njihova koalicija, zamene izazivanje anarhije, smatra politički analitičar Marko Matić.

Obradovićeva ideja o državnom udaru je opasna i zbog toga bi policija i pravosuđe već trebalo da reaguju, jer se radi o jednom od najtežih krivičnih dela, kažu naši sagovornici.

Poslednjom izjavom otvoreni obožavalac lika i dela naciste Dimitrija Ljotića jasno oživljava ne samo Ljotićeve ideje, već ih i obogaćuje otvorenim šovinizmom, rasizmom i mržnjom prema ljudima druge nacije, vere i boje kože. Bez ikakve političke ideje sa kojom bi mogao izaći pred građane, Obradović ih svesno obmanjuje i iznosi neistine, pokušavajući da izazove paniku. Ako ovome dodate i izjavu Vuka Jeremića, koji državu optužuje da korona virus nije shvatila ozbiljno i da treba da budemo zabrinuti, jasno se vidi politika Saveza za Srbiju: kad već nemamo ideje, hajde onda da pretimo i širimo paniku. Ni ova, kao ni niz drugih destruktivnih ideja Đilasa i njegovih najbližih saradnika niti plaše građane Srbije, niti ih shvataju ozbiljno. Svi odavno znamo da su i Đilas i Jeremić i Obradović politički amateri koje je narod odavno poslao u političku penziju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana