Analitičari: Ni u jednoj zemlji epidemija se ne koristi za neargumentovane napade na vlast Studio B

Objavljeno: 10.04.2020. 19:31 Izmenjeno: 10.04.2020. 19:31

Povodom učestalih napada opozicije na predsednika Vučića i njegovog sina Danila, analitičari ističu da se ni u jednoj zemlji u svetu epidemija korona virusa ne koristi za neargumentovane napade na vlast, pogotovo sada kada nam je potrebno jedinstvo i disciplina.

Različiti pristupi politici u Srbiji najbolje se ogledaju na primeru Danila Vučića, sina predsednika Srbije, gde se jasno vidi da jedni žele da budu jednaki sa svima, a drugi da budu deo umišljene elite koja smatra da joj pripada ono što drugi nemaju, kažu za Studio B politički analitičar Marko Matić i urednik portala Embargo Predrag Jeremić. Povodom učestalih napada opozicije na predsednika Vučića i njegovog sina Danila, oni ističu da se ni u jednoj zemlji u svetu epidemija korona virusa ne koristi za neargumentovane napade na vlast, pogotovo sada kada nam je potrebno jedinstvo i disciplina. Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan Vučićević zahteve opozicije da predsednik Vučić ode u samoizolaciju vidi kao želju opozicije da se dočepa vlasti bez izbora.

Dok Danilo Vučić, koji leži na Infektivnoj klinici, jedva čeka da mu bude bolje da pređe u improvizovanu bolnicu na beogradskom Sajmu, s druge strane, kaže Marko Matić, imamo Savez za Srbiju koji se buni protiv uslova na Sajmu, gde je smešten njihov funkcioner Zdravko Ponoš i traže da bude premešten odatle.

Predsednik Vučić pokazao da je sve u Srbiji javno i transparentno, pa je tako objavio i ne tako prijatnu vest da mu je sin zaražen, kaže Predrag Jeremić. On naglašava da je predsednik Vučić na prvu liniju fronta protiv korona virusa isturio svoju decu, ali da, uprkos tome, opozicija koja, smatra Jeremić, nema ni plana ni ideje, koristi svaku priliku da ga neargumentovano kritikuje. Sada je najvažnije da svi pokažemo jedinstvo, ali u Srbiji ne može da se izbegne politizacija bilo koje situacije, zaključuje Jeremić.

Opoziciji je od početka cilj da izoluju predsednika Vučića, smatra Dragan Vučićević. Gostujući na Pinku, on je rekao da opoziciju ne interesuje zdravlje ljudi u Srbiji, niti borba protiv korona virusa. Opozicija isključivo želi da borbu protiv korona virusa iskoristi u političke svrhe, kaže Vučićević.

Srbija će opstati, uprkos medijskoj manipulaciji opozicionih političara i medija koji su pokušali da ispolitizuju čak i konferencije za novinare epidemiologa, kažu analitičari. Oni ističu da je sada najvažije da sa što manje žrtava savladamo pošast korona virus, a da će posle toga biti vremena za političke razmirice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana