Analitičari: Nema razloga za poništavanje izbora u Šapcu Studio B

Objavljeno: 27.06.2020. 21:08 Izmenjeno: 28.06.2020. 18:49

Nema razloga za poništavanje izbora u Šapcu jer nije bilo nikakvih nepravilnosti, ocenjuju za Studio B politički analitičar Božidar Spasić i urednik portala Embargo Predrag Jeremić i dodaju da su to potvrdili i kontrolori potpisivanjem zapisnika.

Govoreći o dvostrukim aršinima poslanice Evropskog parlamenta Tanje Fajon kada je reč o demokratiji i izborima u Srbiji, sagovornici Studija B poručuju da je Fajonova samo jedan od nekoliko stotina u Evropskom parlamentu i da njen uticaj nije veliki, tj. da njeni stavovi nisu stavovi Evropske unije.

Komentari poslanice Evropskog parlamenta Tanje Fajon da su nedavni izbori u našoj zemlji sa izlaznošću većom od 50 odsto nelegitimni, za sagovornike Studija B nisu iznenađenje. Ipak, kažu da je licemerno što o tome govori Fajonova, koja legitimnim smatra izbore za Evropski parlament na kojima je učestvovala, a na koje je u njenoj zemlji izašlo 28 odsto birača.

Govoreći o izbornom procesu u Šapcu, gde je i pored ubedljive pobede naprednjaka Gradska izborna komisija poništila izbore, sagovornici naše televizije navode da su izbori bili potpuno legitimni, a da o tome svedoče zapisnici s biračkih mesta koje su potpisali kontrolori izbornog procesa.

Naši sagovornici postavljaju pitanje zašto, ako je već bilo protokolarnih neregularnosti, aktuelna vlast u Šapcu poništava izbore samo na lokalnom, a ne i na republičkom nivou.

Konačnu odluku doneće Upravni sud, kažu Božidar Spasić i Predrag Jeremić, koji su saglasni u oceni da čak i ako izbori budu ponovljeni, Zelenovića opet očekuje izborni debakl.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Oblačno

Trenutna temperatura -3°C

Oblačno

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: -1°C
Min: -5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana