Analitičari: Nadležni da ozbiljno shvate pozadinu pretnji Vučiću Studio B

Objavljeno: 19.03.2021. 19:44 Izmenjeno: 19.03.2021. 19:54

Milovan Brkić i njegov Tabloid, nisu bitni u ovoj priči. On je, kaže Božidar Spasić, običan izvršilac naručenog i plaćenog posla. Mnogo je važnija pozadina i trenutak u kojem se priča pojavljuje. Upravo taj detalj, kaže, otkriva suštinu – šta i ko iza toga stoji

Monstruozne pretnje Milovana Brkića i njegovog Tabloida, koji je najavio ubistvo predsednika Aleksandra Vučića 27. marta i  nacrtao skicu uviđaja, iz bezbednosnog ugla možemo da tumačimo na dva načina, kažu sagovornici Studija B, iskusni policijski i vojni operativci Božidar Spasić i Ljuban Karan. Brkića i njegove novine, koje niko ne čita, ne treba shvatati ozbiljno, ali nadležne službe moraju da obrate pažnju na pozadinu tih jezivih pretnji i otkriju ko se i šta iza njih krije, ocenjuju naši sagovornici.

Iz prakse znam da svaku pretnju treba shvatiti ozbiljno. Istovremeno, ocenjuje Ljuban Karan, ne čudi me što se sve poklapa sa pokretanjem istrage oko Đilasovih računa u inostranstvu. Upravo u tom trenutku lansirana je priča sa tačnim datumom Vučićevog ubistva – 27. mart.

Predsedniku, ocenjuje Karan, istovremeno prete kriminalci, pojedini lideri iz regiona, i bivši domaći visoki funkcioneri, koji u Aleksandru Vučiću vide najveću prepreku za ostvarivanje svojih interesa.

Predsednik je često među običnim ljudima, što je veliki bezbednosni rizik. On, kaže Spasić, tako šalje poruku da se ne plaši, ali i da neće odustati od borbe protiv onih koji mu prete, mafijaša i kriminalaca. Ubeđen sam, ocenjuje iskusni operativac, da ministar Vulin i bezbednosne službe znaju šta se krije iza Brkićeve foto-montaže i najave Vučićevog ubistva.

Da je moguć atentat na predsednika Vučića, upozorile su nas i ruske bezbednosne službe. Ipak, predsednik i građani Srbije ne treba da brinu, jer je Aleksandar Vučić jedan od najbolje čuvanih ljudi na svetu, saglasni su Božidar Spasić i Ljuban Karan.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana