Analitičari: Mogući novi izbori u Crnoj Gori Studio B

Objavljeno: 18.06.2021. 19:03 Izmenjeno: 19.06.2021. 12:22

Posle najnovijih događaja u crnogorskom parlamentu najveći gubitnici su birači koji su ovu garnituru doveli na vlast, a najrealnija opcija za razrešenje krize mogla bi ponovo da ih izvede na izbore, kažu sagovornici Studija B

Politički analitičar Dragomir Anđelković i urdenik portala “Embargo” Predrag Jeremić smatraju da su u Crnoj gori  danas svi gubitnici jer im, kaže Anđelković, umesto stabilnosti, smirivanja strasti i povratka korenima, prete novi sukobi i podele. Svakog Srbina u Crnoj gori i Srbiji, ocenjuje Jeremić, najviše boli što su od tamošnje vlasti proglašeni za genocidne, što nije uradio ni jedan sud.

Ako vodi istu politiku kao Milo Đukanović, postavlja se logično pitanje da li je ovo uopšte nova crnogorska vlast i šta je ona donela onima koji su ih protestima, šetnjama i  litijama doveli na tu poziciju, kaže Dragomir Anđelković.

Sve u vezi sa novom crnogorskom vlašću bilo je kilavo od starta. Oni su vladu trebali i morali da formiraju u izbornoj noći, a čekali smo je mesecima  dočekali da, kaže urednik portala Embargo Predrag Jeremić, na njenom čelu bude trojanac kojeg narod nije birao.

Optuživali su Srbiju da se meša u izbore i polituku u Crnoj gori, bez ikakvih dokaza. Tamošnji narod ih je demnatovao na izborima, ali će, kako trenutno stvari stoje, ocenjuje Jeremić, to morati da uradi ponovo. Moraće ponovo u šetnje i litije kako bi, kaže naš sagovornik, definitivno odstranili kukolj iz žita.

Odnosi Srbije i Crne gore jesu važni ali mnogo važnija dimenzija i eventualne posledice najnovijih dešavanja u Podgorici tiču se ljudi koji žive u Crnoj gori. Imali smo jednu pauzu i nadu da će , kaže Anđelković, posle promene vlasti sve krenuti uzlaznom putanjom, što se nažalost nije desilo.

Onaj deo glasača i partija, koji su iznedrili ovu vlast je prevaren, ali, ma koliko to zvučalo nelogično, štetu je pretrpeo i suprotni tabor. Ako žele stabilnost,  ni jedni ni drugi ne smeju da dele Crnu goru. Ovo što trenutno rade vodi upravo u nove još opasnije podele, ocenjuje Dragomir Anđelković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 2°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana