Analitičari: Likvidacije služile da uteraju strah suparničkim klanovima ali i svojim ljudima Tanjug

Objavljeno: 07.03.2021. 19:36 Izmenjeno: 08.03.2021. 08:52

Posle objavljivanja detalja o funkcionisanju kriminalne grupe Veljka Belivuka i monstroznim likividacijama članova suparničkih klanova, rekacije u javnosti se ne smiruju

Politički analitičar i nekadašnji operativac DB-a Božidar Spasić kaže da su se takvim, svirepim metodama likvidacija služili samo džihadisti. Ljuban Karan, bivši pripadnik KOS-a  objašnjava  za Studio B da je Belivukova grupa svirepim ubistvima sejala strah među suparničkim klanovima, ali i među svojim članovima da im ne bi otkazali poslušnost.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost i na stolu nekoliko važnih tema. Ona koja je privukla najviše pažnje javnosti tiče se borbe protiv organizovanog kriminala i funkcionisanja kriminalnog klana Veljka Belivuka. Javnosti su  prikazane fotografije na kojima se vide velike količine zaplenjenog oružja uključujući  i snajper. Prikazane su i fotografije uznemirujućeg sadržaja –  na kojima su dve obezglavljene žrtve za koje se sumnja da je u prvom slučaju reč o navijaču Crvene zvezde, a u drugom o navijaču Partizana.

Međutim, kako je saopšteno posle sednice,  već postoje saznanja da su se pojavili naslednici  Belivukove kriminalne grupe.

Politički analitičar i bivši operativac državne bezbednosti ističe da   posebno zabrinjava i količina pronađenog oružja.

Organi bezbednosti bavili su se i prisluškivanjem šefa države, a istragom je utvrđeno da su telefonski razgovori predsednika Srbije presretnuti više od hiljadu   i po puta. To se, kaže nekadašnji pripadnik kontraobaveštajne službe, Ljuban Karan svrastava među teška krivična dela.

Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost govorilo se i o borbi protiv koronavirusa ali i pitanju KIM. Kako kažu sagovornici naše televizije, izazovi  pred koje nas stavlja pandemija ali i pritisci vezani za KIM  mogu se  smatrati trenutnom političkom klrizom kojom država upravlja jako dobro.

 

 

One Response to “Analitičari: Likvidacije služile da uteraju strah suparničkim klanovima ali i svojim ljudima”

  1. Gej каже:

    Pokazivati ta dokumenta,je POKAZIVATI VAŠU/NASU SRAMOTU.
    Obracunavaju se kriminalci na VAŠEM/NASEM terenu medju sobom,vec koliko godina. I upozorenje +18 godina,kao za porno filmove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 3°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana