Analitičari: Licemerno što opozicije u prve redove gura građane koje je prevarila Studio B

Objavljeno: 22.03.2019. 19:05 Izmenjeno: 23.03.2019. 12:21

Licemerno je to što lideri opozicije, koji bojkotuju rad institucija, pokušavaju da se na vlast vrate tako što će izazvati sukobe, gurajući u prve redove obične građane koje su u vreme vladavine debelo prevarili, ocenjuju analitičari. Dragan Đilas je, u vreme kada je bio gradonačelnik, poručivao da nikome neće dozvoliti da napada RTS, a sada se, za slobodu medija bori tako što u Javni servis upada sa ljudima sa motornim testerama, upozoravaju naši sagovornici.

foto Tanjug

Jedino što je u ovoj situaciji dobro, jeste maksimalno odmerena reakcija vlasti, na pokušaj izazivanja nasilja većih razmera, kaže Borislav Kašanski iz Srpskog telegrafa. Takođe, ocenjuje on, dobro je i to što je sve očiglednije da se u opozicionom redovima mnogi ne slažu sa akcijama koje su sproveli i koje u nastavku protesta najavljuju Dragan Đilas i Boško Obradović. Bivši gradonačelnik i njegovi istomišljenici, između ostalog, najavljuju da će, ako se vrate na vlast, pola Srbije ostati bez posla.

Prazninu između dva protesta opozicija pokušava da popuni optužbama na račun vlasti, najavama šta ih čeka ako se vrate na vlast i pretnjama da će bunt biti radikalizovan. Sve optužbe, poput one da je čovek koji je razvalio ulazna vrata RTS-a u pritvoru imao nehuman tretman, vlast argumentovano demantuje, kaže urednik u listu Alo Veljko Nestorović.

Sve što Đilas i njegovi istomišljenici rade je čisto licemerje i pretnja praznom puškom, kaže Kašanski. Ne moramo da se slažemo oko politike, ali niko nema pravo da minira ekonomski oporavak zemlje. Odvraćanje investitora da ulažu u našu zemlju je najniži udarac Đilasa i njegovih istomišljenika. Odmerena reakcija vlasti, ocenjuje Kašanski, dodatno je razvodnila opoziciju.

Poput Kašanskog i njegov kolega iz lista Alo, Veljko Nestorović, smatra da Đilas i Obradović, radikalizacijom protesta testiraju prag tolerancije državnih organa, posebno onog dela zaduženog za održavanje mira.

Srbija je ozbiljna država i prag tolerancije mora da bude visok. Nama nisu potrebni međusobni sukobi, ne daj bože žrtve. Malo nas je i niko ozbiljan ne sme da nas huška jedne na druge. Treba nam malo više tolerancije, što je država pokazala, ali ne može se preći preko svih granica. Država je dala šansu mudrosti, nadamo se da je, bar malo,  ima i na onoj drugoj, opozicionoj strani, poručuju naši sagovornici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana