Analitičari: Institucije Srbije imaju snagu da se izbore sa svim oblicima kriminala Studio B

Objavljeno: 02.03.2021. 19:26 Izmenjeno: 03.03.2021. 10:56

Saslušanje Dijane Hrkalović i Slaviše Kokeze pokazuje da je država ozbiljna u nameri da se razračuna sa organizovanim kriminalom, poručuju Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije i politički analitičar Marko Matić.

Nekoliko državnih funkcionera saslušano je prethodnih dana u policiji zbog sumnje da su povezani s organizovanim kriminalom. Nekadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović saslušana je u svojstvu građanina povodom sumnje da je povezana s kriminalcima Darkom Elezom i Veljkom Belivukom, a predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza takođe je saslušan zbog sumnji da je povezan s Belivukovom kriminalnom grupom.

Kako prenose mediji, Hrkalovićeva i Kokeza odbili su poligrafsko ispitivanje. Tokom dana na saslušanje u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala privedene su i starlete Tijana Maksimović i Milica Živanović.

Kontinuirana akcija policije pokazuje da je država ozbiljna u borbi protiv organizovanog kriminala, poručuju Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije i politički analitičar Marko Matić.

Za Slavišu Kokezu i Dijanu Hrkalović zajedničko je to što su oboje u policiji odbili poligrafsko ispitivanje. Naši sagovornici smatraju da takvi postupci navode na dodatnu sumnju.

Mediji prenose da je Slaviša Kokeza rekao da ga je predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović savetovao da odbije poligraf, a dan kasnije Stepanović  je demantovao povezanost s Kokezom. Međutim, mediji su došli u posed fotografije  na kojoj je predsednik Višeg suda u društvu nekadašnje državne sekretarke.

Sagovornici Studija B kažu i da posebno treba istražiti saznanja da su te kriminalne grupe pripremale likvidaciju prvog čoveka države Aleksandra Vučića, i podsećaju na tvrdnje da upravo te strukture stoje iza praćenja i prisluškivanja predsednika.

Srbija je danas mnogo jača, a njene institucije pokazuju da imaju snage da se izbore sa svim oblicima kriminala, uključujući i kriminalne grupe velikih razmera, poput grupe Veljka Belivuka, zaključuju Matić i Miletić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 3°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana