Analitičari: Ideja o bojkotu doživela fijasko Studio B

Objavljeno: 06.02.2020. 19:41 Izmenjeno: 06.02.2020. 19:46

U Savezu za Srbiju vlada opšta konfuzija, ocenjuju za Studio B urednik u Informeru Bojan Babić i urednik u listu Alo Veljko Nestorović. Oni kažu da izlazak na izbore na lokalu pokazuje da funkcioneri tog saveza nisu spremni da se odreknu svojih fotelja zarad bojkota za koji se navodno zalažu.

Đilasova, Jermićeva i Obradovićeva ideja o bojkotu izbora doživela je pravi fijasko, jer je tu politički samoubilačku ideju prihvatio samo Sergej Trifunović, dokazujući još jednom da je politički amater. Da je bojkot besmislen, pokazuje i činjenica da podršku toj ideji svakim danom otkazuje sve više funkcionera Saveza za Srbiju, a javna je tajna da Đilasovi lokalni šerifi po Srbiji, među kojima su Nebojša Zelenović i Marko Bastać, planiraju da izađu na lokalne izbore, i to u Šapcu i Starom gradu, u kojima su i sada na vlasti. Politički analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da je podela na one koji jesu za izbore i na one koji nisu početak osipanja Saveza za Srbiju.

Izbori još nisu raspisani, a bojkot je već propao, jer pojedini lokalni lideri, članovi Saveza za Srbiju, očigledno žele na izbore, što se nikako ne dopada Đilasu, Jeremiću i Obradoviću. Kako piše Blic, predsednici opština Šabac i Paraćin, Nebojša Zelenović i Saša Paunović, napustili su nedavno sastanak Saveza za Srbiju posvećen lokalnim izborima, jer nisu naišli na razumevanje pojedinih lidera Saveza, a neki su ih čak nazivali i izdajnicima, jer su pokušali da objasne zašto izbore ne treba bojkotovati. Bojan Babić, urednik u Informeru, kaže da neslaganje oko toga da li treba izaći na izbore dovodi do potpune konfuzije i najviše zbunjuje birače.

Urednik u listu Alo Veljko Nestorović ističe za Studio B da bojkot izbora u demokratskom društvu ne može biti opcija. Odluku pojedinih članova SzS da ipak  učestvuju na lokalnim izborima, Nestorović vidi kao nejedinstvo tog saveza I borbu pojedinih članova za lične interese.

Za političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića dve struje i konfuzija  u SzS nisu iznenađenje, jer su članovi tog saveza koji su za izlazak na izbore  svesni da je rizik od bojkota ogroman, gubici realni, a da šanse za njegov uspeh gotovo i ne postoje.

Babić i Nestorović saglasni su da se za bojkot izbora još zalažu samo lideri SzS jer su svesni nedostatka podrške građana i naglašavaju da je propast ideje o bojkotu i više nego očigledna.

Naši sagovornici poručuju da su članovi SzS koji izlaze na lokalne izbore svesni da im, ukoliko na njih ne izađu, sleduje politička penzija. Upravo zato, zaključuju, pribegavaju metodu da preko kamufliranih izbornih lista učestvuju na izborima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana