„Glavni cilj Zelenovića i njegovih istomišljenika u Šapcu – gradski budžet“ Studio B

Objavljeno: 24.05.2020. 19:37 Izmenjeno: 25.05.2020. 09:26

Izveštaji Državne revizorske komisije od pre 4 godine da je Šabac nenamenski potrošio 5 miliona evra, ali i najnoviji iz 2019. da je taj grad nenamenski utrošio još 2 miliona evra, jasno govore da je glavni cilj Zelenovića i njegovih istomišljenika gradski budzet, kažu sagovornici Studija B.

Očigledno je da već dugi niz godina postoje nepravilnosti u radu Šapca, koji na šerifski način vodi Nebojša Zelenović, ocenjuju za Studio B novinar „Informera“ Bojan Babić i politički analitičar Božidar Spasić. Oni smatraju da je glavni cilj Zelenovića i njegovih istomišljenika gradski budžet, kojim žele da upravljaju bez ikakve kontrole i da zato nemaju dobru saradnju sa republičkom vlašću. Naši sagovornici ističu da zbog toga najviše trpe građani Šapca i očekuju da će se to promeniti posle izbora 21. juna.

Izveštaji Državne revizorske komisije od pre četiri godine da je Šabac nenamenski potrošio 5 miliona evra, ali i najnoviji iz 2019. u kome se kaže da je taj grad nenamenski utrošio još dva miliona evra, jasno govore da se u Šapcu nešto nije u redu, kažu naši sagovornici. Oni smatraju da su ostaci bivše vlasti u pojedinim sredinama ponašaju kao lokalni šerifi čiji je glavni cilj zauzimanje budžeta koji će dalje trošiti po svom nahođenju.

Naši sagovornici navode da je nenamensko trošenje budžeta verovatni razlog loše saradnje Šapca i republičke vlasti. Kako smatraju, Zelenović ne želi da bilo ko ima uvid u tokove novca u tom gradu. Babić navodi istraživanje „Informera“ po kome se vidi da je na konkursu za sufinansiranje medija Šabac davao novac isključivo opozicionim medijima.

Naši sagovornici veruju da će izbori zakazani za 21. jun pročistiti političku scenu u Srbiji i da će tada biti promenjena i vlast u Šapcu.

Babić i Spasić ističu da Šabac nije uspeo da dovede nijednog stranog investitora u svoj grad. Jedina fabrika koje je otvorena je Jazaki, a to je učinio predsednik Vučić. Ističu da je i to znak lošeg rada tamošnjeg rukovodstva na čelu sa Zelenovićem, jer je Šabac i dovoljno velik i dobro povezan i kao takav privlačan za investitore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana