Analitičari: Dolazak DFC značajan događaj za Srbiju Studio B

Objavljeno: 23.09.2020. 18:36 Izmenjeno: 24.09.2020. 10:08

Dolazak DFC-a u Srbiju predstavlja prekretnicu u odnosima Srbije i  SAD-a. Sagovornici Studija B objašnjavaju da je reč o velikoj strateškoj investiciji Amerike u kojoj je Srbija prepoznata kao pouzdan i stabilan partner. 

Dolazak Di-Ef-Sija velika je stvar za Srbiju, saglasni su poznavaoci ekonomskih prilika. Direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić ističe da, osim svih ekonomskih benefita za našu zemlju i njene građane, svojim dolaskom Di-Ef-Si ujedno daje i signal svetu da je ovo područje povoljno i sigurno za investiranje.

Politički analitičar Saša Adamović i Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku, ocenjuju da je otvaranje kancelarije Di-Ef-Sija u Beogradu značajan događaj u oblasti ekonomije, ali i politike, jer doprinosi ukupnom razvoju Zapadnog Balkana.

Istovremeno, kancelarija Di-Ef-Sija u Beogradu potvrda je i da Trampova administracija ispunjava ono što je dogovoreno sporazumom u Vašingtonu, ocenjuje za Studio B istoričar i politički analitičar Saša Adamović. Kaže da je to i korak napred u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

 Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević smatra da otvaranje te Međunarodne razvojne finansijske korporacije daje novi implus za dalji razvoj Zapadnog Balkana u celini.

Osim otvaranja radnih mesta i drugih ekonomskih aspekata koji će sprečiti odliv stanovništva sa Zapadnog Balkana i ljudima dati priliku da rade i zarađuju u svojim zemljama, dolazak Di-Ef-Sija predstavlja i stvaranje dobrih uslova za rešavanje svih političkih pitanja u regionu, zaključuje Kovačević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana