Analitičari: Đilas napravio rupe u zakonima da bi izbegao odgovornost za malverzacije Studio B

Objavljeno: 13.03.2021. 20:04 Izmenjeno: 14.03.2021. 16:36

Građani Srbije treba da znaju čime se bavi firma Dragana Đilasa na Mauricijusu, ako ona postoji i kako je stečen novac koji on poseduje, kažu sagovornici Studija B.

Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio da će pokazati papire i dokaze za račune koje, kaže, Dragan Đilas poseduje na Mauricijusu, javnost je postavila brojna pitanja – Odakle potiče taj novac? Da li on pripada građanima Srbije? Zbog čega je račun baš na Mauricijusu? Kada i kako je novac stečen i da li je plaćen porez?

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije navodi da Đilas na isti način pokušava da izbedne odgovornost kao kada je trebalo da objasni odakle njegovom bratu 35 stanova. Kada Đilas kaže da računi nisu njegovi već njegove firme, to je, kaže Matić, način da se prikriju imovina i profiti.

Glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kaže da je njihova redakcija došla do saznanja da račun, koji Dragan Đilas negira da ima na Mauricijusu, postoji i da se vodi na firmu čiji su korisnici Dragan i njegov brat Gojko Đilas.

Naši sagovornici navode da su u vreme vlasti Dragana Đilasa namerno donošeni zakoni i ostavljane rupe u istima, kako bi se izbegla odgovornost za malverzacije.

Oni navode da predsednik Aleksandar Vučić ne izlazi u javnost sa ozbiljnim optužbama ako za njih nema čvrste dokaze i ističu da Đilas svojim ispadima pokušava da izbegne odgovornost i skrene pažnju sa istraživanja porekla njegove imovine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana