Analitičari: Đilas na KZN drži monolog a ne odgovara na pitanja Studio B

Objavljeno: 18.03.2021. 19:36 Izmenjeno: 19.03.2021. 11:04

Đilasov stari manir je da ne odgovara na novinarska pitanja, a da onima koji ih postavljaju kaže da nisu novinari. Prava pitanja nisu mu ni potrebna jer ima dovoljno medija koje kontroliše i koji podržavaju njegove priče-kažu sagovornivi Studija B

Dragan Đilas, koji odavno kontroliše ili finansira nekoliko srpskih medija, na konferencijama za novinare ne odgovara na pitanja, drži monologe i preti tužbama, kažu sagovornici Studija B, Andrijana Nešić iz Večernjih novosti, koje su pokrenule najnoviju priču o Đilasovim tajnim računima, i Saša Milovanović iz Srpskog telegrafa, lista koji nastavlja da istražuje navode o milionskim iznosima bivšeg gradonačelnika Beograda raspoređenim širom sveta. Đilas je, kažu, na skandaloznoj konferenciji za novinare, i pored dokaza koje su objavile Novosti, ponovo slagao da nema račune u inostranstvu. U ovoj priči, kažu naši sagovornici, simptomatično je i to što Đilas odbija poligraf, kao i to što mu novinari njegovih medija ne postavljaju nikakva pitanja.

Ovo što radi Dragan Đilas nisu konferencije za medije, već monolozi. Novinari iz njegovih medija, što im nije svojstveno, na tim konferencijama ćute, a ostalima Đilas ne samo što ne odgovara na pitanja, već ih i vređa i ne dozvoljava im ni da mu ih postave, kaže pomoćnica glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja Večernjih novosti Andrijana Nešić. Nećemo odustati, kaže, jer naša redakcija za sve što objavljuje ima čvrste dokaze.

Đilasov stari manir je da ne odgovara na novinarska pitanja, a da onima koji ih postavljaju kaže da nisu novinari. Prava pitanja nisu mu ni potrebna jer ima dovoljno medija koje kontroliše i koji podržavaju njegove priče, kaže direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. To je, podseća naš sagovornik, čovek koji je preko Dajrekt medije kontrolisao ceo marketinški prostor u zemlji, odlučivao o tome kome će ići pare od advertajzinga i marketinga i taj manir nije promenio ni kada je prodao pomenutu firmu.

Svaki građanin ove zemlje ima pravo da podnese tužbu, ali bi mnogo jednostavnije i poštenije bilo da Đilas argumentovano demantuje sumnje i optužbe iznete na njegov račun, ode na poligraf i, kaže Nešićeva, dokaže da je čist.

Deo njegove predstave je i priča da je „Dojče banka“ na Mauricijusu ugašena, što nije tačno. Ona postoji i radi na istoj adresi, a u njoj je i dalje i Đilasov račun. Njegova priča je, kaže Milovanović, smešna i neubedljiva i podržavaju je samo njegovi mediji.

Đilasovi lešinari su umesto da se bave njegovim prljavim poslovima širom sveta izmislili priču o mrtvom čoveku, advokatu Cvijanu, koji je, prema njihovim rečima, žrtva aktuelnog režima. Da je prevršio svaku meru, potvrđuje činjenica da tu priču ne podržavaju čak ni neki njegovi mediji, kaže Saša Milovanović.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno vedro

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana