Analitičari: Đilas i dalje ima monolog na KZN Studio B

Objavljeno: 21.03.2021. 18:25 Izmenjeno: 21.03.2021. 20:53

Dragan Đilas na konferencijama za medije i dalje odbija da odgovara na pitanja novinara iz medija koji nisu pod  Šolakovom  i njegovom kontrolom

Umesto da ponudi dokaze da optužbe o njegovim sumnjivim poslovima širom sveta nisu tačne, brani se  uvredljivim komentarima izgleda novinara čiji je jedini greh što su mu postavili pitanja koja mu se ne dopadaju, kazu sagovornici Studija B. Posebno se okomio na Andrijanu Nešić, pomoćnicu glavnog i odgovornog urednika Većernjih novosti za digitalna izdanja, ali i na  Srpski telegraf koji, po njegovom mišljenju, nije verno preneo njegovu izjavu. To, kaže urednik u tom listu Borislav Kašanski, nije tačno i može lako da se proveri.

I drugi put za tri dana na konferencijama za medije koje je sazvao čuli smo monolog Dragana Đilasa, ali je onda ponovo izbegao da odgovori na kljucna pitanja o milionima evra sklonjenim na račune u inostranstvu. Umesto toga, novinare cija mu se pitanja nisu svidela prostacki je vredjao. Uvreda je bilo i na prvoj konferenciji za medije, ali je Đilas tada vređao kompaniju Večernje novosti, nazvajući je lažovskom i falsifikatorskom, a na ovoj drugoj je, kaže Andrijana Nešić, prešao na uvrede na ličnom nivou komentarišući moju pojavu i izgled na jednoj televiziji. U oba slučaja je novinare delio na podobne i nepodobne, na osnovu kriterijuma da li dolaze iz medija pod njegovom kontrolom ili ne, ocenjuje naša sagovornica.

Stajao sam na metar od koleginice iz Večernjih novosti i, iako ja nisam bio meta napada, bilo mi je neprijatno, kaže Borislav Kašanski. Nisam bio iznenađen jer mi je, istice, taj šablon komunikacije zasnovan na podeli na  podobne  i nepodobne medije i novinare, odavno poznat.

Večernje novosti će, uprkos svemu, nastaviti da pišu o sumnjivim poslovima Dragana Đilasa. Redakcija mu je poslala jasnu poruku u kojoj ga je podsetila da niko, pa ni on, neće uspeti da uguši slobodu govora i ukine pravo na slobodno i objektivno izveštavanje medija, niti da, kaže Nešićeva, nekažnjeno vređa novinare koji profesionalno rade svoj posao.

Dolazeći na konferenciju rekao sam kolegama iz ekipe da sam siguran da će Dragan Đilas na sve načine izbegavati odgovore na pitanja koja mu se ne sviđaju, da ćemo biti svedoci novog monologa u kojem će on sve optužbe negirati i da će tražiti izvinjenje za istinu koju smo objavili. Bivši gradonačelnik tvrdi da ga u Srpskom telegrafu nismo verno citirali  što, kaže Kašanski, svako može lako da proveri.

Podsetimo, Vecernje novosti objavile su da Dragan Djilas na tri računa – na Mauricijusu u Švajcarskoj i u Honkongu ima blizu 10 miliona evra, a kako navode, postoji osnovana sumnja da su njegovi racuni, koji se broje u desetinama, rasporedjeni u najmanje 17 drzzava sveta. Uprava za sprecavanje pranja novca pokrenula je zvanicnu istragu o racunima Dragana Djilasa u inostranstvu.

Ova priča je legitimna za sve, osim za medije pod kontrolom Šolaka i Đilasa. Srpski telegraf, verujem i Večernje novosti, nastaviće da objavljuju nove dokaze o problematičnom poslovanju firmi  Dragana Đilasa. Našim čitaocima ćemo to dokumentovati iz dana u dan, a već u narednom broju oborićemo njegovu izjavu da je „Dojče banka“ na Mauricijusu  ugašena, poručuje Borislav Kašanski.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana