Analitičar: Tri struje vlasti u Hrvatskoj

Objavljeno: 06.03.2016. 12:09 Izmenjeno: 06.03.2016. 12:09

Hrvatski premijer Tihomir Orešković odlučio je da mu desna ruka bude Jakša Puljiz, funkcioner bivše vlade, što su analitičari protumačili kao potez koji pokazuje da će najbliže saradnike birati sam, te da hrvatsku vode tri struje – premijer, HDZ i Most.

Teško je poverovati, kaže političi analitičar i profesor na Fakultetu političkih nauka Tihomir Cipek, da je premijer sa najuticajnijom vladajućom HDZ koordinirao ovu odluku.

Cipek, naime, smatra da je premijer ovom odlukom, mada će se, kako kaže, on pozivati na stručnost, ipak prekršio politička pravila igre da vladajuća strana na ovakva mesta dovodi svoje ljude.

Nakon nerešenih slučajeva ministra branitelja, direktora tajnih službi, prepucavanja oko kadrovanja u MUP-u i više je nego očito, smatra profesor Cipek, da hrvatsku državu vode tri struje – premijer Most I HDZ.

Samo je pitanje, kaže, do kad će trajati strpljenje najjače vladajuće stranke – HDZ.

„Čekaće se rezultati unutarstranačkih izbora HDZ, a onda će se bolje moća sagledati situacija unutar vlade“, kazao je Cipek i dodao da će tada Predsedništvo te stranke moći i da donese odluku hoće li se ići na nove izbore.

Ako se, ovaj tip međusobnih javnih ucenjivanja i protivrečnosti nastavi Cipek je za Novu TV rekao da misli da će ti izbori biti izglediniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 22°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana