Amerikanci traže da se objave dokumenta o Draži Mihailoviću Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 30. 07. 2018. 20:38:01

Kopredsedavajući srpskog Kokusa u američkom Kongresu, kongresmen Ted Po iz Teksasa, uručio je pismo premijerki Srbije Ani Brnabić u kojem traži da se objave dokumenta vezana za suđenje i pogubljenje Dragoslava Draže Mihajlovića, piše Telegraf.rs.

 

Portal navodi da je kongresmen Po premijerki pismo uručio u sredu, 25. jula, tokom njenog boravka u SAD.

„U duhu prijateljstva izmedu SAD i Republike Srbije, najlepše vam upućujem zahtev da obelodanite materijal koji se odnosi na suđenje i ubistvo Draže Mihailovica“, piše u pismu iz Vašingtona u koje je Telegraf.rs imao uvid.

U pismu se navodi da je general Mihailović igrao ključnu ulogu u spasavanju stotine stranih pilota tokom Drugog svetskog rata, uključujući i američke službe.

„On i ljudi kojima je komandovao pokazali su izuzetnu hrabrost u odbrani naših pilota za vreme misije „Halyard“, tako da verujem da bi u čast i uspomenu na njega trebalo da se učine javnim okolnosti njegove smrti“, piše u pismu.

„Nadam se da ćemo zajedničkim radom uspeti da edukujemo buduće generacije Amerikanaca i Srba o našem dugom istorijskom prijateljstvu kako bi opstalo u godinama koje dolaze“, napisao je Po, prenosi Telegraf.rs.

Premijerka Srbije bila je u poseti SAD povodom stogodišnjice od podizanja srpske zastave nad Belom kućom, a Telegrafu je, kako se navodi, u kabinetu premijerke potvrđeno da joj je kongresmen Po uručio pismo i da će ono biti prosleđeno u redovnu proceduru.

One Response to “Amerikanci traže da se objave dokumenta o Draži Mihailoviću”

  1. Читач каже:

    По ком основу УСА нешто тражи од суверене државе? Да ли сумња у самосталност и независност система ПРАВДЕ у овој земљи? Хоће ли систем Правде бити потпунији и бољи ако наша држава испуни овај услов УСА? Које су санкције ако се вољи УСА не изађе у сусрет?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana